Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engellilerin sahnelediği tiyatroya katılım yoğun oldu.

Devrek Engelsiz Yaşam Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Devrek Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen programa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın eşi Esma Bektaş, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, şarkı ve tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

Gösteri sonrası Engelsiz Yaşam Merkezindeki bireyler tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Protokol ve programa katılanlar tarafından büyük ilgi toplayan sergideki el emeği ürünleri ve resimleri inceleyen Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, sergiyi hazırlayanlara emeklerinden dolayı teşekkür ederken, engelli bireylerle yakından ilgilenip sohbet etti.

Editör: Pusula Gazetesi