Engelli vatandaşlarımız için ülkemizde çok sayıda kampanya düzenleniyor. Bu kampanyalardan bir tanesi de ev kampanyasıdır. Engelli vatandaşlara özgü olan bu kampanyaların amacı bireylerin daha kolay ev sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu kampanyaların sayısı arttıkça bu konu hakkında daha çok haber duymaya başladık. Bu haberleri okuyarak kampanyalar hakkında detaylı bilgi edinmek pek mümkün değildir. Aynı zamanda bu konuda internet üzerinde de çok detaylı bilgi bulunmadığı için engelli yakını vatandaşlar bu durumdan şikayetçidir. Konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için yetkililerle iletişime geçmeniz daha net bilgi almanıza yardımcı olur.

Engelliye Ev Müjdesi

Engelli vatandaşlarımız için düzenlenen kampanyaların amacı onların yaşam konforunu arttırmaktır. Bu sebeple düzenlenen kampanyaların arasında ev kampanyaları da bulunuyor. Engelli bireylerin ev sahibi olmasını sağlayan bu kampanyadan yararlanmak isteyen çok sayıda vatandaş vardır. Bu kampanya devlet tarafından yapılabildiği gibi özel kuruluşlr tarafından da yapılabilir. Peşinatsız ve faizsiz ev alma fırsatları sayesinde birçok engelli vatandaş kendi evinin anahtarını eline almaktadır. Bu kampanyadan yararlanabilmek için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Eğer engelli vatandaşlar gerekli şartları sağlıyor ise bu kampanyaya başvurarak ev sahibi olabilirler.

Engelliler İçin Ev Yardımı

Engelli vatandaşlar için düzenlenen kampanyaların sayısı her geçen gün artmakla beraber bu kampanyaların çeşitleri de artmaktadır. Bu vatandaşları ev sahibi yapmaya yönelik yardımlar da son zamanlarda birçok vatandaşı ev sahibi yapmıştır. Bu yardımdan yararlanabilmek için %40 engelli raporuna sahip olma şartı konulmuştur. Aynı zamanda hane geliri ile ilgili bilgiler de bu yardımdan faydalanabilmeniz için gereklidir.

Engelli Ev İndirimi

Ülkemizde sosyal devlet anlayışıyla bazı yardımlar düzenlenmektedir. Bu yardımların arasında engelli vatandaşlarımıza hitap edenler de bulunuyor. Engelli vatandaşlara özgün ev indirimlerinden yararlanabilmek için engelli raporuna sahip olmanız dışında hane gelirini gösteren bir belgeyi de göstermeniz gerekiyor. Bu yardımların ve indirimlerin amacı, vatandaşları daha kolay yollardan ev sahibi yaparak yaşam kalitelerini yükseltmektir. Ülkemiz engelli vatandaşlar ile ilgili olan kampanyaların sayısını ve çeşidini her geçen gün arttırmak için elinden geleni yapıyor.

https://www.pesinatsizev.org/engelliye-ev-mujdesi-engelli-kampanyalari/