Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde 13 yaşındaki down sendromlu Sadullah İbrahim müzik tutkusu ile hayran bırakıyor. Çaycuma Belediyesi Çocuk Korosu ve Belediye Bandosunda yer alan Sadullah İbrahim ayrıca piyano dersleri de alıyor.

Sadullah İbrahim Cayan'ın annesi Şafak Cayan oğlunun engelli doğduktan sonra hiç üzülmediğini ifade ederek onun için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Tek çocuğu olan anne Şafak Cayan; "Doğduğunda onu en iyi şekilde nasıl eğitebilirim niye düşündüm. Doğduğundan beri eğitimi için çabalıyorum. 3'ncü sınıfa kadar özel eğitim gördü. Daha sonra kaynaştırma eğitimi aldı. Şu an İmam Hatip Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi. Normal eğitime geçtiğinden beri daha sosyalleşti. Müziğe çok ilgisi var. 3 senedir Belediye Çocuk Korosu ve Belediye Bandosunda yer alıyor. Ayrıca özel olarak piyano dersi alıyor. Bu yeteneklerinden dolayı Güzel Sanatlar Lisesine göndermek istiyorum"dedi.

Engellileri sağlıklı bireyler olarak gördüğünü söyleyen anne; "Kendime hiç bir şey harcamıyorum. Tüm imkanlarımı İbrahim için harcıyorum. İmkanım olsa daha fazla özel kurs aldırabilirim. Engellilerin yaşam şartları çok zor. Bunun için insanların daha duyarlı olmaları gerekir. Farkında olunsa hem engellilerin hem de ailelerinin işi daha da kolaylaşır. Farkındalık eğitimleri ile bu sorunlar daha da aşılabilir"diye konuştu.

Çaycuma Belediyesi Müzik Koordinatörü, Çocuk Korosu ve Belediye Bandosu Topluluk Başkanı Hamza Başören ise ; "İbrahim yaklaşık 3 önce Çocuk Korosuna katılarak bir farkındalık yarattı. Yine 2 yıl önce Belediye Bandosunda engelliler anlamında farkındalık yaratmak için yer aldı ve devam ediyor. Tüm programlara katılıyor. Bu vesile ile tüm engellilerimizin gününü kutlar, engelsiz bir hayat dilerim"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi