Zonguldak'ın Tepebaşı Mahallesi Fulya Sokakta bir kamyonun çarpması sonucu eğrilen elektrik direği yıkılmasın diye ekipler tarafından telle meyve ağacına bağlandı.

Kentin en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Tepebaşı'nda yol kenarındaki bir elektrik direği kamyonun çarpması sonucu eğrildi. Direğin devrilmesinden korkan mahalle sakinlerinin haber vermesi ile ekipler gelerek direği yakındaki bir ağaca bağladı. Elektrik direğini ağaca bağlı halde gören vatandaşlar hayrete düşerken, adeta ölüme davetiye çıkartıyor.

Herhangi can ve mal kaybı olmadan yetkililerden yardım beklediklerini belirten mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Mustafa Başkan, "Yaklaşık bir yıl önce kamyon çarpması sonucu elektrik direğinin yıkılmak üzere olması bizleri oldukça tedirgin ediyor. Zonguldak Enerjisa yetkililerine mahalle sakinleri olarak iki kere bu konuda dilekçe verdik. Fakat bir keresinde ekipler geldi yıkılmak üzere olan direği bırakın kaldırmayı yol kenarında bulunan kiraz ağacına telle bağlayarak gittiler ve tehlike iki katına çıktı. Yazın bu ağaca tehlikenin farkına varmadan çocuklar ağaca çıkarak meyve topluyorlar. Buradan tekrar sesleniyorum; bir facia olursa bunun hesabını kim nasıl verecek yetkililerden biran önce direğin değiştirilmesini istiyoruz " diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi