Enerji SA'nın Nisan ayında vatandaşlara gönderdiği elektrik faturaları Zonguldak ve ülke genelinde yüksek gelmesi sebebiyle vatandaşlar isyan etti.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Enerji SA'nın Corona Virüs sürecinde fırsatçılık yaptığını ifade ederek vatandaşa geçen aydan yüzde 30 fazla elektrik faturası geldiğini belirtti.

"BİRÇOK KURUM FEDAKARLIK YAPTI, ENERJİ SA VATANDAŞI BU ZOR GÜNLERDE DAHA DA ZORA SOKTU"

Başkan Topaloğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi; "Salgın hastalık nedeniyle, sayaçları okuyamayan Enerji SA vatandaşı çarpmış, çok yüksek faturalar çıkararak vatandaşa göndermiştir. Bu uygulama tamamen keyfi olup bu zor günlerde vatandaşa atılan en büyük kazıktır. Gelen şikayetlere bakılırsa her tüketicinin faturası geçen aya oranla yüzde 30 fazla gelmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Birçok kurum kuruluş bazı konularda fedakarlık yaparak vatandaşın yükünü azaltmaya çalışırken, Enerji SA vatandaşı bu zor günlerde daha da zora sokuyor. EPDDK bu durumu seyrediyor. Bankalarda olduğu gibi bu kurumlarda da hükumetin sözü geçmiyor. Salgın bitinceye kadar bundan sonra tüketicilerimize fatura gönderilmemelidir. Vatandaşın soyulmasına asla göz yumulmamalı, ilgili kurum hakkında yasal işlem derhal yapılmalıdır."