Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TTK'daki durumu bildiğini ifade ederek TTK'ya işçi alınmasının gerektiğini ifade etti.
Bakan Dönmez, CHP'li Demirtaş'a "Verdiğiniz rakamlar doğru. Biz de memnun değiliz yani üretimin artırılması lazım, eleman alınması lazım" dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Bakan Dönmez'in verdiği yanıtı değerlendirerek şunları söyledi;
"Sayın Bakan, verdiği yanıtta haklılığımızı kabul etti. Taş kömürü üretiminde düşüş var, işçi açıkları kapatılmıyor. Bu kadar stratejik bir kurumun bu durumda olmasını kabul etmiyoruz. Zonguldak'taki muhalefet partililerin, sendika ve maden mühendisleri odasının bütün çağrılarına rağmen Kurumun üretim işçisi açıkları kasten giderilmemektedir. Üstelik işçi açıklarının bu boyuta ulaşması iş güvenliğini de tehdit etmekte ve büyük iş kazalarına davetiye çıkarmaktadır. Bu sebeplerle Kurumun yıllık en az 6 milyon ton taş kömürü üretecek şekilde yeniden yapılandırılması ve acil olarak bu 5 binin üzerindeki üretim işçisi açıklarının giderilmesi gerekir. Bir kez daha Enerji Bakanına çağrıda bulunuyorum: TTK'nın işçi açığı giderilsin, üretim kapasite arttırılsın."