Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan, Enerji ve TAbi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan randevu istediklerini ve randevu taleplerinin Bakan Albayrak tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Önümüzdeki haftalarda Bakan Albayrak ile bir araya geleceklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl BaşkanI Hamdi Ayan, "Halkımızın bu teveccühünün MHP'ye yükleyeceği sorumluluğun farkında olarak tecrübelerimize dayanarak, MHP'yi hem Zonguldak'ımızda iktidar olmasını sağlayacağız hem de ilimizin Bursa, Adana, İzmir gibi bir il olması için çaba harcayacağız. Benim mücadelem bu saatten sonra bunlardır. Parti yöneticilerimizle gerek Başbakanımız ve gerek Cumhurbaşkanımızın danışmanlarıyla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Zonguldak hassasiyetlerini ortaya koymuşuzdur. Kongre sonrasında oluşturacağımız heyetle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la bir araya geleceğiz. Kendisine yaptığımız randevu talebi kabul edildi. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin bilgisi doğrultusunda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile de görüşmemiz olacak. Kendisine Zonguldak'a geldiğinde görüşme talebimizi iletmiştik. Özel Kalem Müdürü'nün kartını bize verdi ve istediğimiz zaman randevu talep edebileceğimizi, memleketin meseleleri konusunda konuşabileceğimizi söyledi. Kendisiyle de Zonguldak konusunda görüşeceğiz. Enerji Bakanımızla Türkiye Taşkömürü Kurumu ve özellikle bölgemizde yapılmak istenen ve 2019 yılına kadar durdurulmuş bir santral trafiği var. 2019 Ocak ayı itibariyle bu santrallerin ÇED raporlarının onaylanacağını ve santrallerin açılacağını biliyoruz. Zonguldak hassasiyetlerimizi burada ortaya koymalıyız. İş adamlarımızı destekliyoruz, Zonguldak'ın bu yatırımlara ihtiyacı var. Ancak MHP'nin de halkı korumak adına vermiş olduğu bir söz var" açıklamasında bulundu.

"MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ, ZONGULDAK'IN UMUDU OLMUŞTUR"

AK Parti ve CHP'nin Zonguldak'ta başarısız olmasının MHP'ye olan umutları artırdığını ve sorumluluklarının farkında olduklarını belirten MHP İl Başkanı Ayan, "Buradan sesimizi duyan bütün hemşerilerimize, Milliyetçi ve ülkücü camiaya oy vermiş, ancak partimizin kapısını bile açmamış olan kardeşlerimiz var, bunları biliyorum. Onları partisine sahip çıkmaya davet ediyorum. Kongrenin bayram havasında ve Zonguldak'ta tarih yazacağı bir kongre olacağını görüyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, Zonguldak'ın umudu olmuştur. Çünkü AK Parti, 3 dönemdir Zonguldak'a hiçbir şey verememiştir. Yerelde de iktidar olan CHP'nin Zonguldak'ı getirdiği durum ortadayken MHP Zonguldak için umut olmuştur. Bunun farkındayım. Benim il kongresinde yapmaya çalıştığım, hazırlayacağımız il yönetiminin Zonguldak'ın tamamını kucaklayan, Zonguldak'ın sorunlarına derman olabilecek bir yönetim oluşturmak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi