Bu karar sonrası, pek çok vatandaş hızlı bir şekilde kredi arayışına ve hesaplamasına girişti. Peki sizin için en uygun kredi seçeneklerini nasıl inceleyebilirsiniz? Ödeme planınızı nasıl oluşturabilirsiniz?

Bir banka şubesine gitmek seçenek gibi görünse dahi, bankalardan faiz oranlarını karşılaştırma işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. İnternette ise bankaların web sitelerini ziyaret edebilirsiniz ancak her banka sadece kendi faiz oranlarını vermektedir. Bunun yerine Hangikredi.com, Tekkredi.com, Paradurumu.com gibi çeşitli web sitelerini ziyaret ederek güncel faiz oranlarını görebilir ve kredi hesaplama işlemi yapabilirsiniz.

Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi hesaplama işlemi belirli bir faizin, belirli bir vadede belirli bir tutardaki krediye işlenmesi ile elde edilir. Bu vade, anaparaya bölünerek aylık ödemeniz gereken tutar bulunur. Kredi hesaplama ve en uygun kredi başvurusu işlemleri için iyi bir matematik dehası olmanıza gerek yoktur ancak ödeyeceğiniz tutarı doğru bir vade ile birleştirerek gelirlerinize orantılamanız gerekmektedir.

Hangikredi.com Üzerinden Kredi Başvurusu

Kredi başvurusu yapmak için sadece banka web sitelerini kullanmanıza gerek yoktur. Hesapkurdu.com, Enuygun.com ya da Hangikredi.com gibi web sitelerini kullanarak da hesaplama işlemi yapabilir ve başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Hangikredi.com üzerinden başvuru yapabileceğiniz ve kredi hesaplama işlemi yaparak en uygun kredi seçeneklerini edinebileceğiniz bazı bankalar aşağıda verilmiştir.

Kredi Notu ve Kredi Başvurusu

Bankaların faiz oranlarına, dosya masraflarına, işlem hızına, geri ödeme maliyetine, vade sayısına baksak da bankalar bizim ilk olarak kredi notumuza bakacaktır. Kredi notumuz eğer düşük ise yapabileceğimiz çok bir şey olmayacak. Eğer belirli bir düzeyin üstünde kredi notunuz yok ise muhtemelen kredi başvurunuz olumsuz yanıtlandırılacaktır.

Kredi notunuzu aşağıdaki etkenler belirler.

Geçmiş dönemdeki borçlarınızı ödeyip ödemediğiniz.

Gelir durumunuz.

Kredi Başvurusu Sıklığı

Aynı zamanda kredi notunuza hiçbir kurum müdahale edemez ve kredi notunuzu KKB'ye ait bir hizmet olan Findeks üzerinden de öğrenebilirsiniz.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi sorgulama, hesaplama ve inceleme sonrasında başvuru yapabilirsiniz. Kredi başvurusu için gelir belgeniz, çalıştığınızı gösteren SGK Dökümü, kimlik bilgileriniz, kredi notunuzun kredi çekmeye müsait olması, dosya masrafları, hayat sigortası gibi çeşitli gereklilikler bulunmaktadır. Bazı bankalar hayat sigortasını zorunlu tutarken bazı bankalar tutmamaktadır.

Kredi Türleri Nelerdir?

Eşya Kredisi, Tatil Kredisi gibi küçük kredi türleri olduğu gibi daha genel ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, tüketici kredisi, KOBİ kredisi, konut kredisi veya girişimci kredisi gibi türler de bulunmaktadır. Aynı zamanda tadilat kredisi, öğrenci ya da eğitim kredisi, evlilik kredisi, sağlık kredisi gibi alt türler de vardır. Bütün bu kredi türleri, kredi başvurusu yapan kişilerin ihtiyaçlarına göre bankaların sunduğu avantajlara göre oluşmuştur. Bu tarz kredilere başvuru yaparken tabii ki istenen belgeler de değişiklik göstermektedir. Örneğin, eğitim kredisi için öğrenci belgesi gerekirken evlilik kredisi için ise nikah cüzdanı gerekmektedir. Bazı bankalar ise nişanlılara da evlilik kredisi vermektedir. Bu tip farklılıkları ise bankanız ile görüşerek öğrenmeniz mümkündür.

Anında Kredi Nedir?

Acil kredi olarak da çağrılan anında kredi seçeneği bankaların özellikle de online başvurular ile değerlendirdiği kısa vadeli, yüksek faizli ve düşük miktardaki küçük kredilerdir. Fazla belge ya da sorgu gerektirmeyen bu krediler, kişinin acil nakit ihtiyacını kanıtlaması ile alınabilir. Kredi çekildikten sonra ise ödenmemesi halinde, kişinin kredi notu normal bir kredinin ödenmemesine göre daha fazla da düşebilmektedir. Keza acil bir kredi ihtiyacı, diğer kredilere göre daha plansız gerçekleşebilmektedir.