Türkiye'de bir süredir aktif olarak kullanılmaya başlayan sahibinden araç kiralama modeli, uzun yıllardır başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinde de aktif olarak kullanılmaktaydı. Bu hizmetin asıl amacı araç sahipleri ile araç kiralamak isteyen kişileri bir araya getirmek olup, bu hizmeti de oldukça iyi bir şekilde yönetmeleridir.

Yıllardır bildiğimiz rent a car sistemi son dönemde şekil değiştirerek yerini kişiden araç kiralama sistemine bırakmaya başladı ve bu sistem kişiler için de bir kazanç kapısı haline geldi. Bu sistem Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılmaya başladıktan sonra Türkiye'ye de gelerek bir süredir yaygınlaştı ve ülkemizde de sevilerek kullanılan bir sistem olmayı başladı.

Sahibinden Araç Kiralama Nedir?

Araç sahibi olup ve bu araçları belirli dönemlerde kullanan, garajlarında bekleten veya araç sahibi olup bu araçlar üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin oluşturulan bir sistem sayesinde araç kiralamak isteyen kişilere kiralanmasını esas alan sistem sahibinden araç kiralama sistemidir. Bu sistemde bir aracı firma bulunmaktadır. Firma araba kiralamak isteyen kişiler ile araç kiralamak isteyen kişileri bir araya getirmektedir.

Standart rent a car sisteminden tek farkı araç kiralama işini kişilerin yapmasıdır. Oldukça işlevsel olan ve kişilerin ekstra gelir elde etmesine yarayan bu sistem ile yeni bir girişim alanı da elde edilmiş oldu.

Sahibinden Araç Kiralama Nasıl İşlemektedir?

Sahibinden araba kiralama sistemi, bir aracı firmanın tarafları karşı karşıya getirmesiyle birlikte belirli kurallar çerçevesinde araba kiralama işlemi gerçekleşir. Yani aracını kiralamak isteyen kişi sistemin kurallarını karşılıyorsa sisteme üye olur ve sonrasında aracını onaylatır.

Aracın onaylanması için sistemin belirli kuralları vardır. Bu kurallara kısaca bakacak olursak;

  • Aracın yaşı,
  • Aracın kilometresi,
  • Aracın hasar durumu.

gibi durumlar aracınızı kiraya vermeniz içindir. Bu kurallara uymayan araçlar sistem tarafından onaylanmaz.

Diğer taraftan da araç kiralamak için de belirli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar şu şekilde sıralanabilir;

  • Ehliyet yaşı,
  • Sürücü yaşı,
  • Sürücü ceza durumu.

şeklinde sıralanabilir.

Aracımı kiralamak istiyorum diyorsanız veya uygun fiyatlı araç kiralamak istiyorsanız Arabalı ile tanışabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi