Zonguldakspor mücadele ettiği Kırmızı grubunun en hırçın takımı olarak ön plana çıktı. 13 maçta 50 sarı, 3 kırmızı kart gören kırmızı-lacivertli ekip en çok kart gören takım olurken, grubun en centilmen takımı ise 27 sarı, 2 kırmızı ile Darıca Gençlerbirliği olarak görülüyor. Zonguldakspor'da 6 sarı kartla en çok kart gören oyuncu da Okan Eken oldu.

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor 2018-2019 futbol sonunda geride kalan 13 haftada gördüğü kartlarla ön plana çıktı. Grupta 13 maçta 50 sarı, 3 kırmızı kart gören Zonguldakspor istatistiklere göre en hırçın takım olarak göze çarpıyor. Grupta en az kart gören takım ise 27 sarı, 2 kırmızı ile Darıca Gençlerbirliği oldu.

ELMAS GOLLERİ İLK YARI ATIYOR
Zonguldakspor ligde 13 haftada attığı 16 golün 11 tanesini ilk 45 dakikada attığı görülürken, ikinci yarı 5 gol attı. Kırmızı-lacivertli temsilcimiz yediği 18 golün 9 tanesini ilk yarı 9 tanesini ise ikinci yarı yedi. Bu istatistiğe göre Zonguldakpor'un ilk yarıları daha iyi oynadığı görülüyor.

ORTA SAHANIN GOLLERE KATKISI AZ

Kırmızı-lacivertli ekibin attığı 16 golün yalnızca iki tanesini orta saha oyuncuları atarken, defans oyuncularının 7 gole katkısı var, forvet elemanları ise yine 7 gol attıkları görülüyor. Zonguldakspor'da atılan 16 gole 7 farklı futbolcu imza attı.

13 GOLLE MURAT YILMAZ ZİRVEDE
2. Lig Kırmızı grupta lider Tuzlaspor'un futbolcusu Murat Yılmaz 13 maçta 8 golle gol krallığında zirvede bulunuyor. Zonguldakspor'da oynadığı 13 maçın çoğunluğunda defans oynayan Emra Kara ise attığı 5 golle Zonguldakspor'un en fazla gol atan oyuncusu konumunda. Emre iç sahada 2, deplasmanda ise 3 gol attı. Emre Kara ayrıca 13 maçın tamamında forma giyen tek futbolcu.

EN HIRÇIN FUTBOLCU OKAN EKEN

Zonguldakspor'da 5 yıldır forma giyen golcü futbolcu Okan Eken kırmızı-lacivertli ekibin en çok kart gören oyuncusu oldu. 13 maçta 6 sarı kart gören Okan Eken'in gördüğü kartların çoğunluğu hakeme itirazdan geldi.

Zonguldakspor Pazar günü saha ve seyircisi önünde play-off mücadelesi veren Tarsun İdmanyurdu'nu konuk edecek. Kırmızı-lacivertli ekip bu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi