Türkiye'nin en büyük 5 projesinden biri olan, 'Yatırım üretim ve istihdamı, Gelecek Filyos'ta şekilleniyor' adlı Filyos Çalıştayı, 12-13 Şubat tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ZBEÜ tarafından düzenlenen Çalıştay'da
20 üniversitenin akademisyeni; istihdam ve Filyos yatırımları hakkında görüşlerini bildirecekler.
Filyos Çalıştayı açılış törenine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, kaymakamlar, daire müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Program açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çalıştayın açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Türkiye'nin en büyük 5 yatırımdan biri, bulunduğu jeopolitik konumuyla birlikte Karadeniz'de istihdam ve yatırım anlamında büyük katkı sunacak. Filyos antik kent olması sebebiyle ilerleyen tarihlerde turizm açısından da önemli atılım yapılacak. İlimiz adına kaliteli bir tanıtım olacak."

Türkiye Petrolleri A. O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, çalıştaya video konferans sistemi ile katılarak şunları söyledi: "Şimdiden misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Fatih Gemisi ile başladığımız sondaj çalışmalarında doğalgazı bulduk. Uzun süreli Türkali1 ve Türkali2 kuyu tespit çalışmaları Nisan ayı gibi Kanuni Sondaj Gemisi tarafından başlayacak. Haziran ayı itibariyle kuyu çalışmalarımızın sonunu almış olacağız. Bu enerji sahasında 10 kuyu belirleyeceğiz. Deniz yüzeyinde herhengi bir platform olmayacak, deniz faaliyetleri devam edecek. Özellikle balıkçıllarımız için bunu belirtmek istedim. BU projeye davetimizin en üst düzey yöneticilerden destek var."