Zonguldak İl Özel İdaresi, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Programı kapsamında 2017 yılında merkez ve ilçelerde yapılacak çalışmaları açıkladı. İl genelinde toplam 103,8 kilometre asfalt, 222 bin metrekare parke, 7 kilometre asfalt temel hazırlığı, 40,5 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks, 1 adet köprü, 8 adet sanat yapısı ile 41 adet içmesuyu tesisinin yapımı ve bakım onarımının yapılması planlandı. KÖYDES kapsamında en az yatırım ise, Kilimli ilçesine yapılacak.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Merkez ilçemizde; 8 kilometre asfalt, 1 adet köprü, 1 adet sanat yapısı yapım ile 14 bin metrekare parke alımı ve 2 adet içmesuyu projesinin (sondaj ve mevcut depoların fayans kaplanması) yapımı planlanmıştır.

Kilimli ilçemizde; 0,1 kilometre BSK asfalt ve 2 adet içme suyu projesi (içme suyu inşaatı ve sondaj) yapımı planlanmıştır.

Kozlu ilçemizde; 12 kilometre asfalt, 5 adet içme suyu projesi (içme suyu inşaatı, sondaj ve klorlama) yapımı planlanmıştır.

Alaplı ilçemizde; 5,2 kilometre asfalt, 30 bin metrekare kilitli parke, 2,7 kilometre beton yol-kanal, 4 adet menfez yapımı ile 7 adet içme suyu projesinin (içme suyu inşaatı, sondaj ve klorlama) yapımı planlanmıştır.

Çaycuma ilçemizde; 20,5 kilometre asfalt, 7 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks, 60 bin metrekare parke alımı ile 8 adet içmesuyu projesinin (içmesuyu inşaatı, sondaj ve klorlama) yapımı planlanmıştır.

Devrek ilçemizde; 27,5 kilometre asfalt, 7 kilometre asfalt temel hazırlığı, 22 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks yapımı ile 25 bin metrekare parke alımı ve 4 adet içmesuyu projesinin (içmesuyu inşaatı ve klorlama) yapımı planlanmıştır.

Ereğli ilçemizde; 23,5 kilometre asfalt, 10 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks yapımı ile 82 bin metrekare parke alımı ve 7 adet içmesuyu projesinin (içmesuyu inşaatı ve klorlama) yapımı planlanmıştır.

Gökçebey ilçemizde; 7 kilometre asfalt, 1,5 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks, 3 adet menfez yapımı ile 11 bin metrekare parke alımı ve 6 adet içmesuyu projesinin (İçmesuyu inşaatı ve Klorlama) yapımı planlanmıştır.

Tahsis olunan bu ödenek ile program genelinde toplam 103,8 kilometre asfalt, 222 bin metrekare parke, 7 kilometre asfalt temel hazırlığı, 40,5 kilometre asfalt yolların bakım ve onarımı için rotmiks, 1 adet köprü, 8 adet sanat yapısı ile 41 adet içmesuyu tesisinin yapımı ve bakım onarımının yapılması planlanmıştır."

Editör: Pusula Gazetesi