Karabük Polisevinde düzenlenen eğitimde, ülke genelinde görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla, etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi, güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında bilgiler verildi.
Karabük Polisevinde 3 gün süre ile 6 oturum olarak planlanan seminerin açılış programına Vali Kemal Çeber, Polis Başmüfettişleri Seyithan Bulu ve Sait Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve özel güvenlik personeli katıldı.
Eğitim Semineri açılışında konuşan Vali Kemal Çeber, " Yetki ve sorumluluklarınızı çok iyi bilmelisiniz. Bugün Devletimiz iki tane cevher gönderdi, bu işin uzmanı iki tane arkadaşımız karşınızda. Sormak istediğiniz, öğrenmek istediğiniz her şeyi sormanız lazım. Ondan sonra da kendinizle ilgili yetki ve sorumluluklarınızı genel anlamlarıyla çok iyi bilerek o sınırlar içersinde davranmaya özen göstermeniz lazım. Müdahaleniz nerede başlar, nerede biter, hangi görevi, yetkiyi nereye kadar kullanabilirsiniz bunları artık sizin kendi iyiliğiniz için ve işinizi en iyi şekilde yapabilmeniz için mutlaka bilmeniz lazım. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlamış bana göre son derece yararlı bir çalışma. Tüm ülkemizde yaklaşık 300 bin kişi bu eğitimden geçecek. Bu eğitimlerin şöyle bir dönüşü olacak. Sizlerin söyledikleri her şey not alınacak, arkadaşlarımız döndüklerinde bunları raporlarında sunacaklar. Özlük haklarınız, sosyal haklarınız, davranışlarınız, kıyafetleriniz anlamında sizlerin söyledikleri devletin en üst kademesine kadar yansıyacak. Bakanlıklarımızın ilgili kademelerine tüm raporlar gidecek. Lütfen kafanıza takılan tüm soruları ve iletilmesini düşündüğünüz gerekli konuları sizlere yakışan sınırlar ve üslup anlamında iletmenizde fayda var. Hepinize ailelerinizle ve sevdiklerinizle beraber güzel bir yıl diliyorum. Beraberce Karabük halkına ve devletimize en iyi şekilde hizmet etmeyi ümit ediyorum. Yetki ve sorumluluklarımıza, halkla ilişkilerimize çok dikkat edeceğiz. Sizler bizim için, toplum için ve devletimiz için son derece önemlisiniz. Bu kurumsal kimliği ve kültürü sizlerle beraber devletin sinesine yerleştireceğiz." dedi.
Vali Kemal Çeber'in konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlendirdiği Polis Başmüfettişleri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Seyithan Bulu ve Sait Tanrıkulu tarafından Özel Güvenlik Personeline "Özel güvenliğin amacı, kapsamı, faaliyet izni, özel güvenlik görevlilerinin yetkileri, özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartlar, çalışma izni, ceza hükümleri ve denetimler, terör, terör örgütleri, eylem tarzları, patlayıcı madde yerleştirme ve diğer sabotaj emareleri, önceden meydana gelmiş ve yaşanmış olaylar ile mayın ve el yapımı patlayıcılar (EYP) ile tesislerde alınması gereken emniyet tedbirleri" hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi