Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, sosyal medya hesabından yaptığı son dakika paylaşımında yılbaşı gecesi nedeniyle il genelinde gerçekleştirilecek olan asayiş ve trafik uygulamalarında gece 00.00'a kadar taksicilerin alkol denetimine tabi tutulmayacağını açıkladı.

Taksicilerin alkol almayacağına inançlarının tam olduğuna dikkat çeken Turanlı, Avusturalya'da 5 yıl içerisinde başlayacak olan "uçan taksi" dönemine de gönderme yaparak hız yapmamaları uyarısında bulundu.

Turanlı sosyal medyadaki mesajında, "Zonguldak taksici arkadaşlarımız; 'Bu gece saat 00.00'e kadar taksicileri kontrol etmeyeceğiz. Onların alkol almayıp vatandaşları taşıyacaklarını ümit ediyoruz' mesajımızı unutmayın. Yok 'biz Avusturalya'yı geçmek için çalışmalarımıza erken başladık' diye bahane kabul değil" dedi.

Avusturalya'da uçan taksi dönemi neydi?

Avustralya'da 'uçan taksi' dönemi 5 yıl içinde başlayacak. Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi (CASA), 'uçan taksi' hizmetlerini Uber gibi uluslararası şirketler tarafından ülkeye getirme planlarının güvenilir olduğunu ve 5 yıl içinde uygulanabileceğini açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi