10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle bayan muhabirlerle kahvaltıda buluşan Ahmet Metin Turanlı, merak edilen soruları da yanıtladı.

Turanlı, kendisine "Hiç siyasete atılmayı düşündünüz mü?" şeklindeki soruya "43 yaşımda emekli olup siyasete atılacaktım" dedi.

Turanlı, siyasetle ilgili soruyu şöyle yanıtladı;

"Ben lisede, üniversitede okurken, işe başladığımda falan hesap kitap yapmıştım. 43 yaşında emekli olacaktım. Ondan sonra siyasete atılacaktım. Ama 20'li yaşlardaki düşünce, 40'lı yaşlara geldiğinizde hayat, işler güçlerden dolayı gerek olmadığını gösteriyor. Ben bu şehrin belediye başkanlığını da yaparım. Devletin bana yüklemiş olduğu bir görev var. Daha yapacak işlerimizin olduğunu düşünüyorum. Bu bir ihtiyaçsa burada değil Türkiye'nin her yerinde yaparım. Yeteri kadar siyasetçimiz var. Ben bunu şehrin siyasetine saygısızlık olarak görüyorum. Muharrem Ağabeye takılıyorum bazen, 'Rakip olacağız, aday olacağız' diye. 'Siz adaysanız ben de adayım' gibi takılıyorum. Belediye başkanlığının öyle olmadığını herkes biliyor. Ama belediye başkanlığı konusunda birikime sahip olduğumu biliyorum. Müdürlük görevimin biteceğini bile düşünmüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi