ZONGULDAK merkezli 4 işde düzenlenen FETÖ/PSY operasyonunda gözaltına alınan 2'si kadın 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin 'ByLock' ve örgütsel faalşyetlerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında eski emniyet müdürü, polis, öğretmen ve özel sektör çalışanlarının yer aldığı 2'si kadın 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Zonguldak merkezli Çorum, Kütahya ve Bartın illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan eski emniyet müdürü B.K., E.D., F.K., M.Z., S.S., H.Ç., Y.K., Ş.A ve Z.E., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Zonguldak merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığınca akşam saatlerinde nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan F.K., S.S., H.Ç., Y.K., Ş.A. ve Z.E. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, eski emniyet müdürü B.K. ile M.Z. ve E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi