Zonguldak Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce Ramazan ayı boyunca Zonguldak Merkezinde 19 Mahallede her akşam verilecek olan iftar yemekleri başladı. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ramazan ayının ilk iftarında Bahçelievler'de kurulan iftar sofrasına katıldı. Ramazan ayının manevi değerine dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, "Kimsenin eline mikrofon vermeyeceğiz hiçbir kimse burada siyaseten hele hele içerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle yanlış anlaşılabilecek, tarafgirlik olarak değerlendirilecek bu güzel atmosferi istismar edebilecek hiçbir şeye fırsat vermeyeceğiz. Özellikle bu konuda sayın siyasilerimize şehrin siyaseti ilgili olanlarıyla kendilerine söyledik onlarda bu hassasiyeti gösterecekler. Misafirlerimiz olacaklar bulunacaklar beraber ekmeğimizi bölüşecekler, buradaki mazlum vallahi vatandaşlarımızla Ayşe teyzelerle Ali amcalarla hep beraber olacağız 30 gün boyunca ve onların dualarını alacağız. Biz mutlu olacağız halkımıza dokunacağız şehrimize dokunacağız ve ramazan huzur içerisinde geçireceğiz. Teşekkür ediyorum emeği oğluna, katkısı olana ve Allah herkesin gönlüne göre versin" dedi. İftar yemeklerine mahalle halkı, Zonguldak'ta yaşayan mülteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programlarına ortalama 200 kişinin katılması beklenirken, katılımın 350 kişiden fazla olması dikkat çekti.

"19 MAHALLEDE HER İFTARDA AYNI YEMEKLER ÇIKACAK"

Zonguldak halkının Ramazan ayının mübarek olması temennisinde bulunan Turanlı, "Gayretimiz, çabamız bu şehre yeni bir huy, yeni bir karakter yeni bir duruş yeni bir çizgi oluşturma noktasında üzerimize düşen her fırsatı değerlendirmeye alıyoruz. Ramazan'da bu vesileyle halkımızla yan yana olmayı ve insanımıza içi olmayı yolda oturan gariplere yoldan geçen insanlara ekmeğini bizimle paylaşmaya bir kamu görevlisi ile beraber oturup kalkmak İsteyen onunla iftar açmak isteyen mazlum Zonguldak halkına bir fırsat oluşturma maksadıyla böyle bir yola başvurduk. Konuyu sayın valimizi arz ettiğimiz de emirlerine aldık emniyet teşkilatı olarak tüm ruhumuzla buradaki bin personelle bu işin içinde bir arkasındayız. Bu sebeple 19 mahallemizde her gün bizzat içinde bulundum. Adalet ve eşitlik duygusunu insanlara somut olarak ortaya koyabilme ortaya koyabilmek adına güzel bir menü hazırladık. Bugün burada hangi çorba varsa Rat Mahallesi'nde de o çorba vardı. Bugün burada hangi yemek varsa İncivez'de aynı yemek olacak şekilde önceden planlamış organize edilmiş bir ramazan akşamları Zonguldak iftarları adı altında bir organizasyonu giriştik. Bu organizasyon bağlamında biz de bize yakışır olan bize yakın olan yükü omuzlarımızda olan burada aç birisi varsa bize yük olacağına inanarak bu Bahçelievler'e dokunmak istedik, bunu bir fırsat olarak özellikle kendim seçtim, Balkaya da oturan bir Müslüman Türk çocuğu olarak komşusu açken tok yatan bizden değildir ilkesini dikkate alarak özellikle başöğretmen Atatürk'ü olan saygısını da her fırsatta söyleyen bir insan olarak burayı seçtik. Arkadaşlarına buradaki bu misyonu bu görevi üstlendik. İnşallah burada 30 gün boyunca halkımızla gelinimiz ile gidenimiz ile bizimle beraber olmak isteyen ne ihtarına bizimle ekmeğini bizimle bölmek paylaşmak isteyen de beraber olacağız. Bu vesileyle emeği geçen ve emirleri ile ruhu ile bu işin baş mimari olan sayın valime saygılarımı arz ediyorum. Nevzat taştan vali yardımcımıza ve arkadaşlarına bu organizasyona emeği geçen en küçük noktada içinde olan her kim varsa onlara özellikleri teşekkür ediyoruz. Burada siyaset olmayacak burada sadece bir dua, bir aşır, bir yemek, bir muhabbet olacak" ifadelerini kullandı.

AFGAN VE TÜRKMEN ÇOCUKLAR DA İFTARDA YER ALDI

Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, iftar için mahallelerde kurulan sofralarda yer alan Afgan ve Türken çocuklara da dikkat çekti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden mültecilere 'Hepsi bizimle, Hepsi Bizden' paylaşımında bulunan Turanlı şu ifadelerini kullandı; 'Yakup artık bizden olmuş, Reyhan kızım bizi bilmiş, Türk olmuş, Türkçe demiş, Kardeş olmuş, Bahçe bulmuş, Bizimle... İftar açıp mutlu olmak isterler, Artık burada bizle kalmak isterler, Anneleri dua etmek isterler, Fırsat verin yol bulalı, Sizinle...', 'Balkaya eşrafından katılan 50, Mahalle insanı halinden belli. Hepsi bizden, hepsi bizimle. Evimde gibiydim. Özbek Reyhan, Afgan Yakup, Türk Yiğit oradaydı kardeşçesine! Ekmeğini bölüp de yediler!'

Editör: Pusula Gazetesi