Çaycuma Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda düzenlenen girişimcilik seminerine ZONDEF Başkanı Gurbet Altay eğitimci olarak katılırken ÇAYEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünlü de hazır bulundu.

Seminer hakkında kursiyerleri bilgilendiren ZONDEF Başkanı ve Eğitimci Gurbet Altay hayata dair konularla ilk dersine başladı. Altay; "Daha önce Zonguldak'ta verilen kursumuzda 25 kişiyi mezun ettik. Onlar girişimcilerle birlikte önce Zonguldak'a, sonra Türkiye'ye katkı sağlayacaklardır. Zonguldak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Çaycuma'da düzenlediğimiz kursumuz da yine 25 kursiyerimizle beraber Çaycuma'nın kaderini biraz olsun değiştirmek adına yaptığımız bir çalışmadır. Bu anlamda yetkililere çok teşekkür ediyorum. Özellikle KOSKEB ve İŞKUR'a teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da zamanlarını ayırıp bu etkinliğe katılarak gelecek anlamında önemli bir adım atmışlardır. Ayrıca alacakları girişimcilik belgesi ile devletin desteklerinden faydalanmaları söz konusu olabilecektir.

Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; Birçok yere gittiğinizde Zonguldaklıları görebiliyorsunuz. Artık sadece çalışan değil, birçok noktada gerçekten istihdama katkı sağlayan işletmeler kurmuş Zonguldaklılar göreceksiniz. Bu projelerde Sayın Valimizin büyük katkıları vardır. Kursun düzenlenmesinde büyük emeği bulunan ÇAYEMDER Başkanı Erol Ünlü'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Kursun ilk günü tanışma faslı gerçekleştirildi ve "İş kurmak için neler yapmalı" konulu ders verildi.

25 kursiyerin katıldığı 21 Mart itibariyle başlayan seminer dört gün devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi