Devrek Belediyesi, 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)"na katıldı. Bu yıl 22'ncisi yapılan fuarda, Devrek Belediyesi, Devrek'in dünyaca ünlü simgesi olan Devrek Bastonu ve yöresel ürünleriyle yer aldı.

80'in üzerinde ülkeden binlerce katılımcının yer aldığı EMITT Fuarı, bu yılda yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Salon 2'de 287 numaralı stantta yer alan Devrek standı, ilk günden itibaren ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek standını ziyaret eden ziyaretçilerle yakından ilgilenerek ilçe ve Devrek Bastonu hakkında bilgiler verdi. Devrek standında ziyaretçilere; beyaz baklava, cevizli kömeç, köy ekmeği gibi yöresel ürünler ikram edildi. Fuarda ayrıca dünyaca ünlü Devrekli futbolcu Almanya Milli Takımı ile İngiltere Premier Ligi'nin güçlü takımlarından Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'in bire bir posteri de yer aldı. Yöresel ürünlerden tadan vatandaşlar yapımlarıyla ilgili belediye görevlilerinden bilgi aldılar. Fuar süresince Devrek standında baston ustası Tansel Işık tarafından baston yapımı ziyaretçilere uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca Devrek standında Devrek Belediyesi tarafından bastırılan tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgiler içeren broşürler dağıtıldı.

Fuarın ilk gününden itibaren büyük ilgi gören Devrek standını fuar boyunca Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanı Gurbet Altay, Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden Bülent Korkmaz, eski Galatasaraylı futbolcu Mustafa Sarp, ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Karaelmas Platformu Başkanı Metin Kara, Devrek TSO Başkan Yardımcısı Engin Deliacı, Devrek Kent Konseyi Başkanı Av. Erdoğan Akçabelen, Bursa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Abdullah Kavşur, Pendik Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Aytekin Demircan, Pendef Pendik Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Ramazan Öztürk, Sabunlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Cavlak, ZONDEF Gençlik Komisyonu yönetimi, çeşitli il ve ilçelerden dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi