Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci'yi işyerinin önünde kurşunlayan saldırgan ve azmettiricilerin Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekiplerince gözaltına alındı.
Gözaltına alınan Emircan İleri, Ercan İleri, Demircan İleri, Mertcan İleri ve Hüseyin Özdemir'in Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor. Gözaltı süresi Cuma gününe kadar sürecek. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ek gözaltı süresi istemezse zanlılar Cuma günü Adliye'ye sevk edilecek.
OLAY NEYDİ?
Zonguldak- Kozlu İlçesi Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, Kozlu Merkez Mahallesi'ndeki işyerinin önünde arkadaşlarıyla oturduğu sırada, şapkalı ve maskeli olduğu iddia edilen saldırganın silahından çıkan 4 kurşunun ikisinin omzuna ve ayağına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Şapkalı ve maskeli olduğu iddia edilen saldırganın, Murat Celal Birinci'ye silahını doğrultarak iki kez tetiğe bastığı ancak silahının patlamadığı, daha sonra ise saldırgan yine tetiğe basarak 4 el ateş etmişti.

Saldırıya uğrayan Celal Murat Birinci'nin parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle bir süre önce CHP'den ihraç edilmişti.