Türkiye Boks Federasyonu tarafından 18-25 Eylül tarihleri arasında Zonguldak'ta düzenlenen Nuri Eroğlu Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası bugün oynanan final maçları ile sona erdi.

PROTOKOL SALONDA YERİNİ ALDI

Karşılaşmaları Zonguldak Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkan Vekili Ömer Gülay, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Birim Başkanı Metin Ergenç ve çok sayıda bokssever izledi.

92 KİLODA MÜTHİŞ FİNAL

Türkiye genelinde 617 boksörün çeşitli kulüpler adı altında mücadele ettiği müsabakalar Site Spor Salonu'nda gerçekleştirilirken 92 kiloda tüm rakiplerini devirerek finale kadar yükselen Bursa Büyükşehir Belediyesporlu boksör Emir Büyükdağ Mersinli rakibi Abuzer Topaloğlu ile final oynadı.

EMİR BÜYÜKDAĞ RAKİBİNE NEFES ALDIRMADI TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Rakibi karşısında baştan sona üstün oyun sergileyen genç boksör Emir Büyükdağ sağlı sollu yumruklarla rakibini bunalttı. 3 raund boyunca rakibine nefes aldırmayan Emir Büyükdağ karşılaşmayı kazanarak 92 kiloda Türkiye şampiyonluğunu ilan etti.

GELECEKTE AVRUPA, DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU BEKLENİYOR
Henüz 19 yaşında olan, güçlü fiziği ve tekniği ile Türkiye şampiyonu olan Emir Büyükdağ'a Türkiye Boks Federasyonu da değer veriyor. Gelecek yıllarda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğuna kadar yükselmesi beklenen Emir Büyükdağ daha şimdiden rakiplerine gözdağı verdi.

MADALYASINI AYDIN ERGENÇ'TEN ALDI

Şampiyonluğunu antrenörleri ve arkadaşları ile kutlayan Emir Büyükdağ şampiyonluk madalyasını ise Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç'in elinden aldı. Ergenç, Emir Büyükdağ ve tümsporcuları tek tek kutladı.

HAKAN YÜKSEL'DE TEŞEKKÜR GELDİ

Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç Türkiye'nin en büyük organizasyonunu Zonguldak'ta başarılı bir şekilde tamamlayan ve gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp mükemmel bir organizasyon yapan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'i ve personelini kutlayarak Zonguldak'ın böylesine büyük organizasyonları başarıyla yapılabileceğinin gösterilldiğini söyledi. Ergenç tüm sporcuları verdikleri mücadeleden dolayı kutladı.