Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Emel Kırım Vakfı'nın genel kurul ve istişare toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildiğini bildirdi.
İstanbul, Kadıköy'de düzenlenen olağan genel kurul toplantısı ve genişletilmiş istişare toplantısı, şehitlerin ruhuna Fatiha okunmasıyla başladı. Genel kurul ve istişare toplantısında önce Emel Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özgür Karahan, Emel dergisi ve Emel Kırım Vakfı'nın Kırım İstiklal Davası içerisindeki rolü, Emel Dergisi ve Emel Vakfı'nın faaliyetleri ve gelecek planları hakkında görsel bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Türklerinin Milli Mücadelesi, Kırım'daki gelişmeler ve işgal ile ortaya çıkan durum ve bu süreçte Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi'nin rolü ve faaliyetlerini değerlendiren bir konuşma yaptı. Karatay, "Kırım'daki soydaşların olağanüstü bir mücadele ile Kırım'a döndükten sonra, Kırım Tatar Milli Kurultayı'nın toplanması ve Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Kırım Türklerini temsile yetkili en üst organ olarak göreve başlamasıyla birlikte tüm gücümüzle Kırım'daki mücadeleye dahil olduk. Kırım'da yok edilen milli ve dini medeniyeti canlandırmak için destek verdik" dedi.
"Kırım bizim kaynağımız, varlık sebebimiz. Kırım'da kaynak kurusa, Kırım'da Kırım Türklüğü olmazsa, bizim buralarda olmamızın uzun vadede bir anlamı olmayacaktır" diyen Karatay, Rusya'nın Kırım'ı işgali ile birlikte ortaya çıkan durumda Türkiye'deki ve dünyadaki Kırım Tatar teşkilatlarının güçlenmesi ve işgale karşı daha güçlü mücadele verebilmeleri için Emel Kırım Vakfı'nın elinden geleni yapacağını söyledi.
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, genel başkan yardımcıları ve DKTK Yönetim kurulu üyeleri Namık Kemal Bayar ve Mükremin Şahin, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Suavi Oktay, Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak, Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Turgut Güngez, DKTK Denetleme Kurulu üyesi Enver Aydoğan, Vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı toplantıya çok sayıda akademisyen ve gençler de iştirak etti.

Editör: Pusula Gazetesi