Uzun yıllar öğretmen olarak görev yapan Emekli Öğretmen Mehmet Çetin'in ölümü öğrencilerini ve sevenlerini yasa boğdu. Gökçebey Ortaokulu'nda uzun süre görev yaptıktan sonra emekli olan Mehmet Çetin, kişiliği ve öğrencilerine olan sevgisiyle tanınıyordu.
Mehmet Çetin, "Zonguldak Folkloru" Kent Kültürü Bienaline, Gökçebey Yöresi Kına Havası sunumuyla katılmıştı. Emekli öğretmen Mehmet Çetin 1940-1950 yıllarında gına gecelerindeki"Kürtün Kızı" türküsünün öyküsünü içeren oyun havasını saz eşliğinde anlatmıştı.
Mehmet Çetin Kürtün Kızı hikayesini şöyle anlatmıştı:
KÜRTÜN KIZI
Efendim, Ben Mehmet Çetin, emekli öğretmen. Sizleri hayalen, Gökçebey gına gecelerine götüreceğim. Yöremizde gına gecelerinde, def çalarak söylenen oyun havalarından biri de "Kürtün Kızı" havasıdır.12-13 yaşlarında iken, bir akşam, mahallemizde yapılan gına gecesinde saz çaldım. Genellikle gınalarda def çalarak oyun havalarını seslendiren Habibe kadın, benim akrabam oluyordu kendi mahallemizde gına yapılmasını fırsat bilip, beni de çağırıp, eşlik etmemi istedi. Köyümüzün güzel kızlarını oynarken seyretmeyi kim istemez ki. Çocuk yaşlarında oluşum, köyümün ablalarınca sakınca görünmedi (Benden çekinmediler) ve o gece Habibe ablam söyledi, def çaldı, ben de saz çaldım. Büyünce evlenmeyi düşündüğüm Fatma Kız da oynadı o gece nazlanarak. Oynayan kadınlar kızlar, bilhassa, ikişer ikişer çıkıyorlardı ortaya yerim dar gönlüm dar demiyorlar oynuyorlardı. Oynayanları seyretmekten çok zevk alıyordum. O yüzden, sazın perdelerine bakmadan çalıyordum. Hele bir genç kız vardı al yanaklı, kısa boylu, uzun saclı Fatma abla. Oynarken, iki örgü şeklindeki sacları beline vuruyordu, Küt küt yere vururken. Gına eğlencesi köyün en büyük evinin sayat denilene bodrum katında yapılıyordu. Ayakların vurduğu yer topraktı.
O gına gecesini hiç unutamıyorum. Sanki o gecenin Filmini çekmişim gibi, Zaman Zaman gözümün önünde canlanıyor. O gece de orada bulunanların hemen hepsi değil ama; ekseriyeti Allah'ın rahmetine kavuştular. Eğelendikleri onlar için bir kazançtı, Fatme'ler, Habibe'ler için.

Biz gelelim o gecelerde, def çalarak, saz çalarak söylediğimiz oyun havası; Kürtün Kızı'nı çalmaya, söylemeye ve oynamağa.