Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Sekreteri Serpil Dilek Akçın Corona Virüs sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntılar ile ilgili parti binasında açıklamalarda bulundu.
Parti binasında yapılan açıklamaya, CHP İl Başkanı Murat Pulat Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer katıldı. Akçın; "Emekçiler hükümet tarafından görmezden gelindi. Esnafa sadece faizle kredi verilmiş, 3 ay süre ile ertelenmiştir" dedi.
Tefecilere yardım eden iktidarın esnafa hiç bir şekilde destek çıkmadığını belirten Akçın, "Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yaşama yılının ilk grup toplantısında vatandaşın meclisten sorunlarına çözüm beklediğini söyleyerek salgında esnafın rahatlaması için iktidardan 17 maddelik bir önlem paketi talebinde bulunmuştu. Bu kapsamda CHP İl Başkanlığı parti binasında basın açıklaması düzenledi. Toplantıya; İl Başkanı Murat Pulat Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer katıldı. Akçın; "Ülkemiz ağır bir salgın sürecinden geçmektedir. Tüm yurttaşlar bu süreçten olumsuz etkilenirken en ciddi sıkıntıyı yaşayan kesimlerin başında esnaflarımız gelmektedir. Salgın döneminde 700 bin esnaf dükkanını kapatırken iktidar, sosyal devlet olarak esnafa karşılıksız olarak tek kuruş yardımda bulunmamıştır. Bu süreçte dükkanını kapatan esnafın her türlü vergi, stopaj, sigorta, kira ve faturalarının devlet tarafından karşılanması taleplerimiz borç içinde yüzen esnafın krediye rahat ulaşabilmesi, sicil affı çıkarılması önerimiz iktidar tarafından gündeme alınmamıştır." dedi.

Saray hükümeti 8 ayda 510 milyar 418 milyon vergi toplamıştır. 26 milyar 400 milyon lira yurt dışından borç almiş Merkez Bankası'nın 44 milyar 460 milyon liralık karın hazineye transfer etmiş, Merkez Bankası'na 66 milyar liralık kagit para bastırmıştır. Merkez Bankası'nın kasasındaki 73 milyar 878 milyon dolarlık dövizi de satarak onu da kullanmistir. Saray Hükümeti'nin, 2020 yıl ilk 8 ayında kullandığı para 1 trilyon 576 milyar 748 milyon liradır. Bu paradan esnafa 1 kurus yardım yapılmamıştır.
Iktidar bu 8 aylık süreçte tefecilere 91 milyar 614 milyon lira faiz oderken kendi esnafına karşılıksız yardımda bulunmamış, üstelik esnafin borcuna yeni faizler eklemiştir.
Bu kara günde esnafımız çaresiz ve yalnız degildir. Esnafımızın her türlü derdi ve sorunu için Cumhuriyet Halk Partisi vardır."