Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde eğitim-öğretim veren Gelik İlkokulu 1/B Sınıfı Öğretmeni Esma Filizdal Hamzaçebi, bu yıl, okulda, "55'inci Kütüphanecilik Haftası"nı kutlama etkinlikleri için görevlendirildi. Farklı bir kutlama yapmak isteyen öğretmen Hamzaçebi, okula bir kütüphane kazandırmak için harekete geçti. Okul Müdürü Murat Kahveci ve Müdür Yardımcısı Şeydanur Karaahmetoğlu'na konuyu aktardığı toplantıda fikir daha da geliştirildi, Müdür Kahveci'nin önerisiyle yanına bir de zeka oyunları sınıfı eklenmesi kararlaştırıldı. Öğretmen arkadaşları Bahar Aslan, Barış Güneş, Yakup Kaya ve Ümmü Türkyaşar da fikre destek verince, kollar sıvanarak hummalı bir çalışma başladı. Okulun atıl halde duran araç gereç odasını boşaltarak temizliğini yapan öğretmenler, boya ve süslemelerini de hep birlikte yaptı.

BİNDEN FAZLA KİTAP KAZANDIRILDI

Kütüphaneyi, "Kütüphanecilik Haftası"na yetiştirmek isteyen öğretmenler, hafta sonları ve şubat tatilinde de okula gelerek çalışmayı sürdürdü. İçine konacak kitapların temini için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temasa geçen okul öğretmenleri bakanlığın görevlendirdiği Kozlu İlçe Halk Kütüphane Sorumlusu Rabia Ataman ile eşgüdüm içinde çalışarak binden fazla kitabı kütüphaneye kazandırdı. Listelenip düzenlemesi yapılan kitaplar özenle raflara yerleştirilirken zeka oyunları için gerekli materyallerle sınıfın tefrişi için sponsorlar bulundu. Bulunan desteklerle tümüyle hazır hale getirilen sınıf, "Kütüphanecilik Haftası" içinde düzenlenen bir törenle açıldı.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Kurdelesini Kozlu İlçe Halk Kütüphane Sorumlusu Rabia Ataman'ın kestiği açılışa; Gelik Belediye Başkanı Sezgin, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, Şube Müdürü Kenan Bayrak, mahalle muhtarları, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Öğretmen Esma Filizdal Hamzaçebi bir imece oluşturarak kütüphaneyi kurduklarını söyleyerek katkı sunan herkese teşekkür etti. Törende kütüphaneye çeşitli katkılar sunan Aykut Kırbıyık, Gülhan Çetin, Barış Güney, Nedim Şahin, Ersan Yavuzarslan, Halit Işık, Rabia Ataman, Meryem Demirci, Dilek Çayırlı ve Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin'e teşekkür belgeleri verildi.

Editör: Pusula Gazetesi