Likit, tat veren ve hoş koku salgılayan maddelerden üretilmektedir. Piyasada birçok likit türü bulunmaktadır. yüzlerce çeşit ve karışım içinden sizin en sevdiğiniz damağınıza en uygun olan likidi deneyerek tercih edebilirsiniz. Fiyatları her bütçeye uygundur, sadece çok popüler cihaz üretici markaların fiyatları yüksektir diyebiliriz. Ülkemizde likit üretimi yapan birçok yer vardır. İstediğiniz tatları onlara söyleyerek elektronik sigaranızın keyfini sürebilmeniz mümkünüdür. Mesela; karamel, çilek ve muz karışımı hafif içim istiyorum' dediğiniz zaman üretici size hafif nikotin kullanılmış bir karışım hazırlayacaktır. Likit cihazı etkileyen en önemli parçaların başında gelir.

Yanlış Likit Kullanımı

Günümüzde birçok elektronik sigara vakası vardır. Değişik patlamalarla gündeme gelen elektronik sigaraların patlama sebebi genellikle yanlış, sahte ve korsan olan likitlerin kullanılmasıdır. Merdiven altı üretimi olan sigaralar cihazı bozarak patlamasına sebebiyet verebilir. Orijinal cihazlarda patlama riski yoktur! Fakat ülkemizde birçok elektronik sigara tüketicisi kendince başlığını bataryasını değiştirerek kendince bir stil yapmaya çalışıyorlar. Bu gibi durumlarda tekniksel uyumsuzluktan kaynaklı, sahte likitler cihazı tetikleyerek patlamasına yol açıyor. Likit içiminize göre ağır, hafif ve normal şekilde sınıflandırılabilir. Zevkiniz ve tercihiniz doğrultusunda cihazın fonksiyonlarıyla buhar yoğunluğu ve içimini ayarlayabilirsiniz.

Likit Kullanımı

Yanık likitler, coil lerin aşırı ısınmasından ve akıtmalardan kaynaklıdır. Cihazınızın içerisinde elektronik akım olan bir sistem varken, cihazın içerisine damlatılan sıvı likitlerin akmaması gereklidir. Bunun için cihazlarınızı kullanırken mümkün mertebe dik ve düz yerlere koymanız gereklidir. Cepte taşınması uygun değildir. Ve en önemlisi elektronik sigara bataryası şarj edilirken içimi kesinlikle yapılmamalıdır. Elektrik akımı yaşanırken coilden çekmeye çalıştığınız içim tehlike arz eder. Elektronik sigaranızın içimi bittikten sonra şarja koymalısınız ve şarjı dolana kadar kesinlikle dokunmamalısınızdır. Aynı zamanda elektronik sigaralarda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise sürekli çekim yapılmamasıdır. Art arda çekim yapmanız durumunda sigara kendini toparlayamaz, çok ısınır ve likitlerinizin tüketimi çoğalacaktır.

Dışarı çıkarken mutlaka yanınıza yedek likit almanızı tavsiye ediyoruz. Likit seçimlerinizde, merdiven altı olmayan orijinal ve kapalı kutu bandrollü likitler kullanmalısınız. Bu hem sağlığınız hem de çevre sağlığı için oldukça önemlidir. elektronik sigaranın likit kullanımı için seçeceğiniz markalar popüler ve ya bilindik markalar olmalıdır. Ucuz diye bilmediğiniz isimlerden karışımlar almamanızı tavsiye ediyoruz. İnternet sitelerinden birçok elektronik sigara üretici firmasının uygun fiyatlı likitleri vardır, buralardan da güvenli alışveriş yaparak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi