Ancak iş hamile kıyafeti seçmeye geldiğinde, hepimizin biraz aklı karışır! Vücudumuz hızla değişiyor, eski kıyafetlerimiz artık üzerimize oturmuyor ve aldığımız yeni bir kıyafet, iki ay sonra küçülebiliyor... En çok da bu yüzden, hamile kadınlar kıyafet seçerken zorlanabiliyor.

Peki hamile kıyafeti seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Vücudumuzun değişen ihtiyaçları karşılayabilmeniz için öncelikle rahatınıza özen göstermelisiniz. Sizi sıkmayacak, karnınıza ve göğüslerinize zarar vermeyecek türde kıyafetler seçmeniz, sağlığınız için de önem arz ediyor. Hamilelikte şık ve rahat olabilmeniz için bunlara dikkat edin:

Eski kıyafetlerinizi zorlamayın: En sevdiğiniz pantolonunuz artık belinizi sıkıştırıyor olabilir. İdare edebileceğinizi düşünerek bu kıyafetlerle kendinizi zorlamamalısınız. Hamilelikte yükselen kan basıncı nedeniyle varis benzeri problemler çok sık görülebilir. Kan dolaşımınızı zorlamayacak, rahat kıyafetler giymeniz sağlığınız için önemlidir.

Uzun vadeli düşünün: Üzerinde 'bebek geliyor!' yazan tişörtler gerçekten de çok tatlı! Ama bu tişörtü yalnızca birkaç ay giyebileceksiniz. Biraz daha bol ve rahat üstler seçerseniz, kıyafetlerinizi hamileliğin ilerleyen evrelerinde de, lohusalıkta da rahatlıkla giymeye devam edebilirsiniz.

Kıyafetin malzemesine dikkat edin: Hamilelikte rahat hareket edebileceğiniz ve vücudunuzu sıkmayan kıyafetler seçerken, bu kıyafetlerin uygun kumaşlardan yapılmış olmasına da dikkat etmelisiniz. Polyester ve benzeri malzemelerden üretilen giysiler, vücudunuzun nefes almasını engelleyerek sizi bunaltabilir. Hamilelikte değişen hormonal dengeler nedeniyle vücut sıcaklığınız da değişken olabilir, o nedenle %100 pamuklu veya organik kumaşlardan yapılan kıyafetler, hamilelikte en doğru seçim olacaktır.

Şıklığınızdan ödün vermeyin: Rahat giyinmeniz gerekiyor diye her gün spor salonuna gider gibi görünmenize gerek yok! Çeşitli markaların hamile koleksiyonlarında hamile kıyafetlerine rastlayabilirsiniz. Bu koleksiyonlarda hem hamilelikte rahatlıkla giyebileceğiniz, hem de şık elbiseler bulunabiliyor.

Hamilelikte şık görünmek için ipuçları

Hamilelikte ne tür kıyafetler giymeniz gerektiğine karar veremiyorsanız işte birkaç 'hamile modası' tüyosu:

Doğal güzelliğinizin farkında olun: Hamilelik döneminde çatlaklar, lekeler gibi deformasyonlar oluşabiliyor, birden bire büyümeye başlayan vücudunuzu beğenmemeye başlayabiliyorsunuz... Ancak hamileliğin kendine has güzelliğinin farkına varmalısınız. Karnınızın belli olmasından çekinmeyin, kendinizi rahat hissettiğiniz basit kıyafetlerin içinde bile hamilelik güzelliğinizi yansıtabilirsiniz.

Rahat ve şık kombinler oluşturun: Topuklu ayakkabılarınızı özlüyor musunuz? Babet ve tayt üstüne giyeceğiniz şık bir bluz ve ışıltılı aksesuarlarla gayet şık bir kombin oluşturabilirsiniz.

Bakımlı olun: Hamilelikte kendinize özen göstermeniz, hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha pozitif etkiler sağlayacaktır. Kendinize zaman ayırın ve bakım rutinlerinizden vazgeçmeyin. Bakımlı olmanız, hamilelik ışıltınızı yansıtmanızı kolaylaştıracak, böylece basit bir kombinle bile şık görünebileceksiniz.

LC Waikiki'de hamilelere özel fırsatlar

Hamile giyimi denince akla gelen ilk markalardan biri olan LC Waikiki, hamile koleksiyonlarda özel indirim fırsatları sunuyor. Hamile giyiminde LC Waikiki indirim kodu seçeneklerine Promocodius aracılığıyla ulaşabilirsiniz. LCW Hamile koleksiyonu fırsatlarını görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi