Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın geleneksel kan bağışı kampanyasının beşincisi, bugün TSO bahçesinde gerçekleştirildi

"Ekonomiye Can, İnsan Sağlığına Kan Veriyoruz" sloganı ile geleneksel olarak düzenlenen ve kan bağış kampanyası hakkında bilgi veren Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kampanya Yürütücüsü Ayşen Orhan, Ayşen Orhan, "Bu yıl 5'incisini yapacağımız artık geleneksel hale gelen Ticaret Odası Ticaret Sanayi Odası Kan Bağışı Kampanyasında Ramazan ayı öncesinde kan stokları tükendi ve zamanda kan bağışı yapmak çok önemli. Bir de 'bir damla kan hayat kurtarır' prensibi ile kampanyamızı yapıyoruz. İnşallah tüm üyelerimizin katılımını sağlayacağız, tüm üyelerimiz bize de destek verecek, güzel bir sonuca ulaşacağız" dedi.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir de, kampanya hakkında değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Bizde artık bu kan bağışı kampanyası geleneksel hale getirdik. Beş senedir düzenliyoruz. Tarih olarak da daha önceki kampanyalarımızda olduğu gibi mübarek Ramazan başına denk getirmek istedik. Malumunuz mübarek Ramazan ayında oruç sebebiyle kan bağışında ciddi bir düşüş oluyor ve zaman zaman Kızılay stoklarında yaşanan stok arıza sebebiyle bazı ameliyatlar erteleniyor. Tarihi, Ramazan'ın hemen öncesine denk getirdik. İnşallah yapacağımız kampanya ile birlikte Kızılay'ın Ramazan öncesinde stok problemi çekmemesi için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız. Kampanyamızda yönetim kurulu üyemiz sevgili Ayşen Orhan her türlü organizasyon ile ilgileniyor. Ben ilgisi için teşekkür ederim Ayşen Orhan'a. Üyelerimizden de herhangi ihtiyaç malzemeleri ile ilgili ciddi bir hazırlık yapıldı. Burada gelen katılımcılarımıza ikramlarımız oluyor. Biz hayır kampanyamızın üstüne koyarak sayımızı arttırarak devam edeceğiz burada. İnşallah daha fazla kan bağış yapmayı hedefliyoruz. Ben üyelerimize tüm bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Zonguldak halkının da göstermiş olduğu ilgiden teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz."

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan da kan bağış kampanyası ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmesinde, "Geleneksel olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber düzenlediğimiz kan bağışı etkinliğimizi 2018 yılında da yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi Ticaret Sanayi Odamıza kayıtlı işyerinde çalışanlarımız olsun işyeri sahipleri olsun destek oluyorlar. Malumunuz Ramazan eğlencesinde bizler de mümkün olduğu kadar yoğun kampanyalar düzenleyerek Ramazan ayı içerisinde kan noktasında vatandaşlarımızın taleplerini karşılamada sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bu yüzden de koşullar elverdiğince havalar müsait olduğu sürece herkese ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi