Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Hollanda hükümetinin Türk bakanların vatandaşlarla buluşmasını ve diplomatik temsilciliklere ulaşmasını engellemesine ilişkin, "Güçlü, büyük Türkiye'nin hızlı adımlarla dünya platformunda ilerlemesinin önüne geçmek için yapılan hamleler bunlar. Küçük, basit, siyasi hamleler" dedi.
AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret ederek referandum çalışmalarına katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Hollanda hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa girişine izin verilmemesine ve sonrasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

"Dünya'nın izlediği bir rezalet"
Yapılanların demokrasiyle bağdaşmadığını anlatan Fatih Metin, "Bugüne kadar insan hakları, demokrasi alanında bize ders vermeye kalkanların ne kadar samimiyetsiz, sahtekar, ikiyüzlü olduklarını geçen hafta itibarıyla Almanya'da, bugün de Hollanda'da görmüş olduk. Hollanda artık bu işin, bu rezaletin zirvesi oldu. Her platformda sözde demokrasi savunucusu, insan hakları savunucusu kesilen bu ülkelerin antidemokratik, faşist bir zihniyetle yönetildiğini ve bakış açılarının, mantalitelerinin ne olduğunun ortaya konulması açısından bütün dünyanın izlediği bir rezaleti dün yaşadık" dedi.
"Bu samimiyetsizlikler daha önce de çok defa ortaya konuldu" diyen Metin, "PKK, DHKP-C, FETÖ gibi örgütlerin üyelerini, teröristleri çeşitli platformlarda konuşturmak, korumak anlamında her türlü faaliyeti yapan bu ülkeler, bir ülkenin bakanının, bakanlarının vatandaşı ile buluşmasını engellemek, kendi ülkesinin büyükelçiliğine, konsolosluğuna gitmesini engellemek gibi barbarca bir davranış içerisindeler" diye konuştu.

"Bunların bu yaptığının hesabını ödeteceğiz"
Bakan Yardımcısı Metin sözlerine şu şekilde devam etti:
"Biz duruşumuzu koruyarak, demokratik ve hukuk alanında her türlü imkanı seferber ederek, bunların bu yaptığının hesabını ödeteceğiz onlara. Bunu yakın zamanda da vatandaşımız görecek. Güçlü, büyük Türkiye'nin hızlı adımlarla Dünya platformunda ilerlemesinin önüne geçmek için yapılan hamleler bunlar. Küçük, basit, siyasi hamleler. Hollanda'da, Almanya'da, Avusturya'da, Fransa'da ve İtalya'da önümüzdeki sonbaharda birtakım seçimler olacak. Kendi içlerindeki siyasete Türkiye'yi, Türk insanının manevi değerlerini alet ederek, bir faşist yöntemle şu ana kadar yaptıkları ortada."

Editör: Pusula Gazetesi