Düzce Üniversitesi İyi Gıda Topluluğunun, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında düzenlediği "Ekmek İsrafı" başlıklı konferans, Akçakoca Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan Arzum Kurtoğlu ve Gıda Mühendisi Aslıhan Pehlivan'ın davetli konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, akademik, idari personeller ve öğrenciler katıldı.
Düzce Valiliği bünyesinde yürütülen ekmek israfını önleme çalışmaları kapsamında Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesinde konferans veren davet konuşmacılar, küresel ve yerel ölçekte ekmek israfı ile ilgili ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu. Dünya nüfusunun büyük bir kısmının açlık ve yoksulluk içinde yaşadığını ifade eden konuşmacılar, bu durumun asıl nedenin israf olduğuna dikkat çektiler. Ekmek israfı konusunda farkındalık oluşması amaçlanan etkinlikte, kaynakların doğru ve yerinde kullanılması konusunda bilinç düzeyi yüksek nesiller yetiştirilmesi üzerinde durularak tüm toplumun elinden geldiğince israftan kaçınması gerektiği belirtildi.
Soru cevap şeklinde devam eden konferans, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi