Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Kastamonu'da da sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne gelerek pasaport, kimlik ve sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirdi. Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz de İl Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek başlayan işlemleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İnceme sonrası açıklama yapan Vali Karadeniz, işlemlerin kısa sürede tamamlanarak vatandaşlara en hızlı şekilde hizmet vereceğini kaydetti.
Hizmetin bugünden itibaren yürürlükte olduğunu belirten Vali Karadeniz, "Ehliyet, Pasaport ve kimlik alımları artık nüfus idaremiz tarafından gerçekleşecek tüm Türkiye'de olduğu gibi. Bu konuda müracaatlarını en seri şekilde alıp değerlendirip aynı gün içerisinde pasaportlar için genel müdürlüğe iletme şansımız var ve genel müdürlükten de tahmin ediyorum 1 hafta içerisinde pasaportları vatandaşımızın elinde olacak şekilde postalanacaktır. Yine sürücü belgeleri ile ilgili konuda da hem ilk defa müracaatlar, hem de yenileme konusunda nüfus ve vatandaşlık işleri il müdürlüklerimiz ile 7 ilçede hizmeti veriyoruz" dedi.
Hizmetin her aşamasının takipçisi olacaklarını kaydeden Vali Yaşar Karadeniz, "Sistem bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Gerek pasaportların, gerek sürücü belgelerinin vatandaşlarımıza hazırlanıp sunulması noktasında etkin ve verimli bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Bu konuda personellerimize İl Emniyet Müdürlüğümüzden 3 çalışan eşlik edecek. Arzu ediyoruz ki hiçbir aksama olmada vatandaşlarımıza en suratlı şekilde belgelerine kavuşsunlar. Bu konuyu bizde valilik olarak her gün takip edeceğiz sistemin sürekliliğini ve sağlıklılığını görme adına bütün aşamalarını kontrol edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi