Yaşını dolduran ve bu konuda teorik bir bilgi edinip ehliyet kartı almak isteyenler için ehliyet sınavı yer alır. Ehliyet sınavı elektronik ehliyet sınavı ya da yüz yüze olarak yapılabilen bir sınav türüdür. Ehliyet sınav soruları, farklı kategorilerden sorulan 50 adet sorudan oluşur. Fakat bu sorular sorulmadan önce kişiler ehliyet alabilmeleri adına gerek uygulamalı, gerek sözlü olarak bir derste tabi tutulur.

Ders ardından 50 soru sorulan elektronik ehliyet ile ehliyet kartı almak adına yarışa girilir. Elektronik ehliyet sınavı içerisinde 50 soru konu başlıklarına dağıtılmış bir şekilde yer alır. İlkyardım, trafik ve çevre bilgisi, motor ve araç tekniği ve trafik adabı olmak üzere farklı konu başlıkları soru şeklinde bulunur. Ağırlıklı olarak bulunan konu başlığı trafik ve çevre bilgisidir. Kişiler 50 soru içerisinde bulunan farklı konu başlıklarından sorular yer alır. Burada en az 35 tanesini doğru cevaplayarak sınavı bitirmeleri gerekir. Elektronik ehliyet sınavının amacı kişilerin kara yolda araç kullanmaları adına girilir.

Güvenilir bir şekilde yolculuk yapmaları üzerine ve bununla birlikte bir ehliyet kartı sahibi olmaları adına yapılan bir sınavdır. Bu sınav teorik ve aynı zamanda uygulamalı olarak bulunur. Uygulamalı olan sınav kişinin yanında hocası ile birlikte arabayı kullanışı, arabayı içerisindeki detayları bilmesi ve buna benzer birkaç detay sonrasında geçmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav uygulamalı olarak yapılır ve burada gözlem ön plandadır. Fakat teorik olarak bulunan sınavda ise farklı konu başlıklarında bulunan 50 soru sorulur. Kişiler ehliyet kartı almak için hem uygulamalı hem de teorik sınavları geçmeleri gerekir.

Teorik sınavlar yüz yüze olabildiği gibi elektronik bir ortamda da yapılabilir. Elektronik ortamda yapılan sınavlarda en az 35 soru doğru yanıtlanmış olmalı ve kişilerin bu sınavdan 70 puan almaları gerekir. 70 puan altında alan kişiler için sınav geçilmez. Bu puanlama sisteminin bir provası niteliğinde hazırlanan https://www.ehliyetsorulari.com adresinde ehliyet sorularını online olarak çözebilir ve kaç puan aldığınızı görebilirsiniz. Sınavda başarı elde edebilmek için ve sorulara hakim olabilmek adına tercihen online bir şekilde elektronik ehliyet sınavı soruları örnekleri çözülmesi oldukça faydalı olacaktır. Bu sorular kişinin ehliyet sorularına daha çok adapte olmaları adına önemlidir.