Kastamonu Belediyespor, EHF Cup 2. Tur eleme karşılaşmasında İspanyol temsilcisi Süper Amara Bera Bera takımını 24-22 yenerek bir üst tura çıktı.
Karşılaşmanın ardından değerlendirmede bulunan Kastamonu Belediyespor GSK Antrenörü Hakan Günal, şunları kaydetti:
"İlk maç bizim için hayal kırıklığıydı. Şöyle ki savunmada 35 tane gol yedik bunu telafi etmemiz gerekiyordu. Burada başladığımda ve çalıştırdığım hiçbir takımda 35 golle maç bitmedi. Hücum anlamında sıkıntımız yoktu, sadece son 10 dakikada içine düştüğümüz bir karamsarlık durumu vardı. Bu da maça yansıdı. Bu gün daha sakin kafayla hücum yaparak o sorunu da çözmüş gibi duruyor. Düzeltmemiz gereken birçok şeyimiz var. Sezonun başında yaşanan travmaları atlatamadık. Sporcu arkadaşlarım bunu atlatabilecek hem tecrübedeler hem de kalitedeler. Şimdi 3. turda çıkacak olan rakibi bekleyeceğiz. Bundan sonra kolay maç yok 3. turdan sonra grup maçları başlıyor oraya da seri başı olarak katılamıyoruz gelecek olan takımı beklemek zorundayız."
Kendileri için çok zor bir maç olduğunu ifade eden Kastamonu Belediyespor Takım Kaptanı Serpil İskenderoğlu ise, "İlk maçta çok zordu ama bu gün ki maçta oynadığımız oyunla hak ettiğimizi gösterdik. Çok hızlı bir takımda ancak biz çok daha tecrübeliydik. Turu atladık inşallah önümüzde ki turları hak edip ilerlemeyi istiyoruz. Rakip ilk maçta da sertti, hakemlerimiz biraz sertliğe izin verdiler ama çok şükür yılmadık maçı sağlam bir şekilde bitirebildik" dedi.
Kastamonu Belediyespor, ilk karşılaşmada Süper Amara Bera Bera takımıyla 35-35 berabere kalmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi