ÖZEL HABER

Erdemir Lisesi'nde 180 bin TL. dolandırıcılıkta ismi geçen ve müdür yardımcılığı görevinden alınan öğretmen Semiha Özgün'ün savunmasında müthiş iddialar yer alıyor. Yapılan suçlamayla hiçbir ilgisi olmadığını belirten Semiha Özgün'ün savunmasında; Müdürü Engin Mutlu ile Müdür Başyardımcısı Cemile Gül hakkındaki iddialar ortalığı karıştıracak.

Mutlu'nun okulda kral dairesi yaptırdığını savunmasında anlatan Özgün "Okul müdürü okulda kendisine okulda kendisine kral dairesi yaptırdı. Özel yaşantısı oldu. Basına çıktı, ancak durum kapatıldı. Bunlara rağmen habersiz hiçbir şey yapmadım" ifadelerini kullandı.

Savunmadaki ifadeler şöyle;

"Orada hiçbir zaman görevimi aksatmadım. Her zaman kamu menfaatini düşündüm. Şahsi çıkarım olmadı. Bir gün dahi rapor almadım. Pansiyon denetim formlarının nasıl ve kim tarafından doldurulduğunun, kim tarafından imzalandığının araştırılmasını talep ediyorum. Bu durumu defalarca sendikaya da söyledim. Beni oradan alın diye de söyledim. Tamamen iyi niyetiyle, dürüst çalıştım. Bakanlık müfettişi beni onları hala korumakla uyardı. Paranın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ancak mutfakta anbarı hiçbir zaman tutturamadık. Bunları söylediğimde susturuldum. Hafta sonları dahi her gün yurttaydım. Öğrencileri gözüm gibi korudum. Her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, kendi açıklarını kapatmak için okuldaki öğretmenler bilmesin diye belletmen öğretmen getirdiler. Okul müdürü okulda kendisine okulda kendisine kral dairesi yaptırdı. Özel yaşantısı oldu. Basına çıktı, ancak durum kapatıldı. Bunlara rağmen habersiz hiçbir şey yapmadım. Yöneticilerin fikrini aldım. Benim kadınlara yaptığım ödemeler dair imzalı belgeler mevcuttur. Savunmalarım ve anlattığım durumlarla ilgili gizlice dinlenmesini istediğim tanıkları var. Çünkü tanıkları tehdit edip korkutuyorlar. Her yıl pansiyon teftiş ediliyor. Bana hiçbir şey sormaksızın Milli Eğitim'den gelen pansiyondan sorumlu yetkili benim bilgim olmadan sormadan gerekli evrakları doldurmuşlar ve tanzim etmişlerdir. Pansiyondaki son memur gittiğinde, memur odasındaki bazı dosyalar ile öğrencilerin, velilerin verdikleri bordrolar ve yapılan ödemelere dair kayıt ve kütükler kayboldu. Müdür okul ve pansiyona çok pahalı kameralara kurdurmuş ve kayıtları silmiştir. Kameraları bozdurdular. Pansiyondaki demirbaşları kendi malı gibi kullandılar. Alış veriş yapılan esnafı kendileri belirlediler. Ayrıca ödemeleri kendisi yapmıştır. Ben tamamen iyi niyetle görevimi yapmaya çalıştım. Acemiliğim ve iyi niyetimden faydalanıldı. Müdür her istediğini bize yaptırdı. Emekli olmamı ve görevden ayrılmamı engelledi. Sabırla çalıştım, bir menfaatim olmadı, sinirsel ve psikolojik olarak rahatsız oldum. Sıkıntılı günler geçirdim. Parayla asla işim olmadı. Tüm idare müdürdeydi. Beni kullandı, iyi niyetimi acemiliğimi suistimal etti. kasıtlı bir davranışım olmadı, yapılanlarda tamamen kusursuzum."

Editör: Pusula Gazetesi