Modern eğitim müfredatı ve donanımlı akademik kadrosuyla nitelikli eğitimin adresi olan Düzce Üniversitesi'nde, "Eğiticilerin Eğitimi" başlıklı programa katılan akademisyenler için belge töreni düzenlendi.
Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen belge takdim törenine; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Fakültelerin Dekanları ve öğretim elemanları katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, daha önce Eğitim Fakültesi'nde icra edilen ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın devamında yarar gördüğü programın faydalı olduğunu ifade etti. Son yıllarda ileri ülkelerde de bu tür eğitim programlarının uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Genç, Eğiticilerin Eğitimi programını, mühendislik, tıp ve işletme gibi daha özel alanlarda da uygulamak istediklerine dikkat çekti.
Eğitimciliğin önemini büyük şair Yahya Kemal üzerinden anlatan Prof. Dr. Genç, bilgiye sahip olmak kadar onu nasıl aktaracağını bilmenin de önemine vurgu yaptı. Günümüzde bilgiye her yönden ulaşmanın artık mümkün olduğunu dile getiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı konuşmasında eğitimcinin keşfettiren yönü üzerinde durdu. Öğretim elamanlarını Eğiticinin Eğitimi programında konuk ettikleri için memnun olduklarını ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, programı daha da geliştirme temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.
Açılış konuşmasının sonrasında belge törenine geçildi. İlk olarak Eğiticilerin Eğitimi programının düzenlenmesinde emeği geçen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Sonrasında akademisyenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen programda eğitim veren Eğitim Fakültesi'nin deneyimli öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Evrensel eğitim uygulamalarının en ileri yöntemlerini öğretim elemanlarına aktaran Düzce Üniversitesi akademisyenleri, öğretim elemanlarının özgün bakış açıları kazanmaları ve eğitici niteliklerinin geliştirilmesine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür belgelerini Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin'in elinden aldılar.
"Eğiticilerin Eğitimi" programına katılan öğretim elemanlarına katılım belgelerinin takdim edilmesiyle devam eden programda; eğitim, eğiticilik ve eğitim yöntemleri ile ilgili alanlarda bilgi birikimlerini daha da geliştiren 150'ye yakın öğretim elemanına, Fakültelerin Dekanları tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
Eğiticilerin Eğitimi Programı Belge Töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi