Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ın da mesaj gönderdiği geceye Eğitim Sen Çaycuma ve Gökçebey Temsilcilikleri üyelerinin yanı sıra Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu, Selüloz İş Sendikası Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim Sen Zonguldak Şube Yürütme Kurulu Üyeleri Meral Küçükyılmaz ve İsmet Akyol, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran ve Kadın Kolları Üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, TEMA Çaycuma Temsilcisi Seçkin Ünsal, Kastamonu Gölköy İlköğretmen Okulu mezunlarından Affet Köktürk ve emekli öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 120 kişi katıldı.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Akşan, Gökhan Taner Günsan ve İsmet Akyol ile hukuksuzca ihraç edilen kamu emekçilerinin yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. Akşan, bu yılki 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü "Öğretmen Dünyayı Değiştirir" şiarıyla kutladıklarını belirterek, "Öğretmenlerimizin haklarına yönelik bir kampanya başlattık. Dünyanın her yerinde olduğu gibi öğretmenler günü olarak Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim tarihini esas alınmalı, öğretmenlere hak ettiği değer verilmelidir. 5 Ekim günü tatil ilan edilmelidir. 24 Haziran seçimleri öncesinde verilen sözler tutulmalı, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergeleri 3600'e çıkarılmalıdır. Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, son 16 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır. Maaşlarımızda dolar bazında yaşanan kaybı (325 $) karşılamak için net bin 976 TL artış sağlanmalıdır. Ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarı esas alınmalıdır (3600/60 = 60 TL). Sözleşmeli/ücretli öğretmenlik gibi her türlü güvencesiz istihdam uygulamalarına esnek, kuralsız ve angarya çalışmaya son verilmeli, sözleşmeli öğretmenlerin tamamı kadroya geçirilmelidir. Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında, bir maaş tutarında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerine ödenmelidir. Dünya öğretmenleri açısından bir toplusözleşme niteliğinde olan ve Türkiye'nin de imzaladığı 'Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı' eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir. OHAL KHK'leri ile gerçekleştirilen hukuksuz ihraçlar iptal edilmeli, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. OHAL KHK'leri ile ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyeti arttıran her türlü yasal ve fiili engel kaldırılmalı, ihraç edilen kamu emekçilerinin kendilerini savunma hakkı ile ilgili gerekli hukuki mekanizmalar acilen oluşturulmalıdır. Çalışırken alınan ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, vergi dilimi uygulaması sabitlenerek ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir. Ataması yapılmayan öğretmenler istihdam sorunu çözülmeli, tüm branşlara eşit değer veren adaletli istihdam sağlanmalı, MEB' in ihtiyaç sayısı olarak açıkladığı 117 bin öğretmen ataması bir an önce yapılmalıdır. Hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplu sözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır." dedi.

Eğitim Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol da yaptığı konuşmada eğitim emekçilerini Eğitim Sen'de örgütlenmeye çağırdı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan geceye gönderdiği mesajda şöyle dedi.
"Eğitim Sen güneşine ışık olanlar; emeğimize, geleceğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkanlar; hukuksuz ihraçlara karşı arkadaşlarımızın sesine ses olanlar; AKP karanlığına inat aydınlığı örgütleyenler, laik eğitimi savunanlar; çocuğun gördüğü düştür barış diye haykıranlar merhaba. Tüm arkadaşlarımı sevgiyle selamlıyorum. 'Öğretmen Dünyayı Değiştirir' ve 'Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz' diyerek tüm eğitim ve bilim emekçilerinin sesine ses olacak bir süreci hep birlikte örgütleyeceğiz. 5 Ekim'de birlikte başarabiliriz çağrısı yaptık her yerde. Şimdi tekrar ve tekrar birlikte el ele vermenin, sendikamızı büyütmenin, umudu örgütlemenin zamanıdır. Bütün iyi kitapların, bütün gündüzlerin, gecelerim sonunda soluğu bizde olan meltemi bizden esen yeni bir başlangıç vardır. Şimdi hep birlikte bu başlangıcın tarihini yazmanın zamanıdır. Sizin bir parçanız olmaktan onur duyuyorum. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'müz kutlu olsun."

Gecede emeli olan Eğitim Sen üyeleri Ramazan Eren ve İsa Danacı'ya plaket verildi. Gece, Murat Sercan Demirtaş ve Koray Bayramoğlu'nu söylediği türkülerle devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi