Zonguldak'ta, engelli Mehmet Ali Danış, İş Kulübü eğitimine katıldıktan bir süre sonra Erdemir'e iş başı yaptı. Danış, "Bu eğitimle mülakatlarda yaptığım hataları fark ettim, eksiklerimi gördüm, nasıl davranmam gerektiğini öğrendim" dedi.

Zonguldak'ta, engelli Mehmet Ali Danış, Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü'nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü bitirerek farklı sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinde çalıştı. İş bitimi nedeniyle çalıştığı son işyerinden ayrılmak zorunda kalan Danış, engeli nedeniyle ağır efor gerektiren işyerlerinde çalışamadığı için iş bulmakta zorluklar yaşadı. Amacı, daimi çalışabileceği kurumsal bir firmada engeline uygun bir işe girmekti. Birçok işe yönlendirilmesine rağmen mülakatları olumsuz sonuçlanan Danış'a, İş Kulübü eğitimlerine katılması önerildi. İŞKUR'da 9 yıldır kaydı bulunan Danış, eğitimlerin kendisine iş arama sürecinde faydalı olabileceğini düşünerek katılmaya karar verdi. CV hazırlama, beden dili, etkili iletişim becerileri, mülakat teknikleri konusunda aldığı eğitimle bilgi ve becerisini artıran Danış, eğitim sonrası katıldığı iki farklı işyerinin mülakatında da başarılı oldu ve geçen 1 Temmuz'da Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Ticaret A.Ş. firmasında büro memuru olarak çalışmaya başladı.

İşinden çok memnun olduğunu belirten Danış, "Engelli birey olarak iş arama sürecinde birçok zorluk çektim. Bu eğitimle mülakatlarda yaptığım hataları fark ettim, eksiklerimi gördüm, nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Benim gibi iş arama sürecinde zorluk yaşayan herkesin katılmasını öneriyorum. Bu hizmetten faydalanmamı sağlayan tüm İŞKUR personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi