Çaycuma'da "Eğitim ulu çınarı" olarak tanınan, eğitim alanında yaptığı hayır işleriyle tüm Çaycumalıların gönlünde ayrı bir yeri olan emekli öğretmen Hayrullah Saki Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya bir mektup yazarak, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirtti. Saki mektubunda, "Şehri ikiye bölerek ortasında kıvrım kıvrım akara geçen Filyos Çayı, çayın üzerine karşıdan karşıya geçmek için yapılmış inci gibi üç köprü, sanki İstanbul Boğazı'nı anımsatıyor. Köprülerin iki yakasına yerleşmiş şirin bir ilçe Çaycuma. Böyle güzel bir şehirde yaşamak zevk ve mutluluk. İlçenin doğal yapısı, halkının sosyal, kültürel eğitim yanından bilgili, ekonomik açıdan güçlü olması şehrin gelişmesi için çok önemli. Bu durumu gören devletin yetkili insanları da ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Onlar da Zonguldak'ın gelişmeye müsait en önemli ilçesinin Çaycuma olduğunu görüyor ve biliyorlar" dedi.

BÜLENT KANTARCI MODERN ÇAYCUMA'NIN MİMARI OLDU

Mektubunda Çaycuma'nın özellikle 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana merkezine ve çevresinde yapılan yeniliklerle çok önem kazandığını da söyleyen Saki, "Bugünkü Çaycuma'nın gelişiminde rahmetli babasından 41 yıl sonra Belediye Başkanı olan Bülent Kantarcı'nın rolü ve emeği çoktur. Modern Çaycuma'nın mimarı olmuştur. Kendisi bir yüksek mühendistir. Görev bilinci, sorumluluk duygusu, mesleki bilgisi, medeni cesareti ve kendine güveni tamdır. Bu yeteneklere sahip olan Bülent Kantarcı, yaklaşık yedi sene içerisinde Çaycuma'yı çevresine, emsallerine ve Türkiye'ye örnek yapmıştır. Dışarıdan gelenler Çaycuma'ya hayran oluyor. Çaycuma'da yaşayanlar olarak hiçbir bireysel, siyasal ve ideolojik ayrımcılık yapmadan yapılan eserleri iyi koruyup yararlanmalıyız" şeklinde ifadelerle mektubunu sürdürdü.

ÇAYCUMA ZONGULDAK İLİNİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Saki mektubunun son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "Yaşamını eğitime ve öğretime adamış, 44 yıl görev yapmış bir öğretmenim. Öğretmenlik yaşamımın 1970-2000 yılları arası aralıksız Çaycuma merkez Kutlutaş İlkokulu Müdürü olarak geçti. Yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Bu öğrencilerim Çaycuma dahil yurdumuzun çeşitli yerlerinde mesleki görevlerini başarıyla yapıyor. Onlarla gurur duyuyorum. Atatürkçü görüş ve düşünceye yürekten inanmış, eğitim, öğretim, Çaycuma sevdalısı bir öğretmenim. Bu sevda bana Belediye Sosyal Tesisleri içinde örnek bir anaokulu, Kültür ve Sanat Merkezi önünde Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran büyük Atatürk'ün eğitim, öğretim sanat anlayışını anlatan anlamlı anıtını yaptırdı. Yıllarca görev yaptığım güzel Çaycuma'mızda küçüklerin 'Hayrullah dede öğretmeni', büyüklerin 'Hayrullah öğretmeni' oldum. Benim için en büyük mutluluk bu. Yaptığım her iki eser de Çaycuma'mıza hayırlı olsun. Çaycuma sınırları içinde bulunan Filyos Limanı, Saltukova Havaalanı, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ve yeni yapılacak yatırımlarla birlikte Çaycuma Zonguldak ilinin parlayan yıldızı olacaktır. Değerli Belediye Başkanım ve Çaycuma halkım sizlerle güzel Çaycuma'mız hakkında görüşlerimi ve düşüncelerimi paylaştım. Sevgi ve saygılarımla."