İzmir'de Çeşme, Aydın'da Didim ve Kuşadası, Muğla'da Marmaris otelleri ile lüks içerisinde serinleyebilir, plajlarında güneşlenme imkanlarının yanı sıra, çok sayıda tarihi kalıntılara da sahip turistik yerlerdir. Didim otelleri, Kuşadası otelleri gibi hizmet kalitesinin yüksek olduğu oteller; turistler tarafından tercih edilmektedir.

Marmaris Plajları ve Gezilecek Yerler

Marmaris koyları, plajları, müzeleri, kaleleri, antik kentleri ve içmeleri ile ünlü, Muğla'ya bağlı bir tatil beldesidir. Keyifli bir tatil geçirmek isteyenler Marmaris'in Turunç Plajı, Kleopatra Plajı, Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı Plajı, Kızkumu Plajı, Hisarönü Koyu, Boncuk Koyu, gibi plajları ve koyları tercih edebilirler. Marmaris Kalesi, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Baca Mağarası, Eski Çarşı, Amos Antik Kenti, Bozburun Yarımadası Marmaris'te görülmesi gereken önemli noktalardan bazılarıdır. Ege Bölgesi'nde gezilmeye değer önemli tatil merkezlerinden olan Aydın'a bağlı Didim ilçesi de uğrak noktalardandır.

Yerli ve yabancı turistler, bölgede 3,4 ve 5 yıldızlı otellerde ve butik otellerde konaklayabiliyor. Daha sakin bir konaklama tercih edenler Turunç, İçmeler, Armutalan gibi bölgelerdeki Marmaris otellerini tercih edebilirler.

Çeşme Plajları ve Gezilecek Yerler

Tarihi Çeşme Kalesi, Rum evleri, Erythrai Antik Kenti, Ilıcaları, koyları ve köyleri ile doğal ve tarihi tabiatı içerisinde barındıran bir yer. Çeşme'de tatil yapacaklar, 500 metre kumsala sahip Altınkum Plajı'nı veya sakinliği ile bilinen Aya Yorgi Koyu'nu tercih edebiliyor. Çeşme'de konaklayacaklar ilçe merkezi, Ilıca ve Alaçatı bölgelerinde bulunan Çeşme otellerinden yararlanabilirler. Ilıca Plajı ve Delikli Koy ise sörf turizmiyle ünlü bölgelerdir. Delikli Koy, Alaçatı ile Ovacık arasında kalan, sessiz ve özellikle kampçıların uğrak yerlerindendir. Bölgede Alaçatı otelleri genellikle butik otel şeklinde hizmet vermektedir.

Editör: Pusula Gazetesi