Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde doğa yürüyüşüne çıkan Kilimli Gençlik Merkezi'nin üyeleri, Filyos Kalesi ve Tios Antik Kentinde; Fatih Sondaj Gemisi önünde Sefercik tepesinden doğalgaz manzaralı Mavi Vatan Fotoğraf hatırası çektirdiler.

Kilimli Gençlik Merkezi Sağlıklı Yaşam ve Spor Kulübü tarafından 'Bölgemi Tanıyorum Genç Adımlar Doğa Yürüyüşü' etkinlikleri devam ediyor. Gençlerin bu haftaki güzergahı ise; Filyos Kalesi ve Tios Antik Kentiydi.

Programda; Filyos Kalesi ve Tios Antik Kentinde; Fatih Sondaj Gemisi önünde Sefercik tepesinden doğalgaz manzaralı Mavi Vatan Fotoğraf hatırasından sonra Çayır Köyü, Tarihi Su Değirmeni, Çayır Mağarası, Roma Köprüsü ve Su Kemerleri keşfedildi.

Çok önemli bir ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan çöp sorunu konusunda gençler örnek bir davranışa imza attılar. Gençler kolları sıvadı ve doğadan gördüğü çöpleri toplayarak insanlık dersi verdiler. 'Doğayı sevmek yetmez korumak lazım' ve iyilik anlayışıyla hareket eden gençler yolda lastiği patlayan bir aileye de yardım ettiler.