Zonguldak'ın Kozlu İlçesi Dağköy mevkiinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dağköy Yağlı Güreşleri bu yıl 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan organizasyon için tertip komitesi Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz başkanlığında toplandı.

Kozlulu Ahmet Duyar'ın Yenimahalle Belediye Başkanlığı döneminde Dağköy'e yaptığı tesislerde başlayan festival Türkiye çapında ünlenmişti.

Tertip komitesinin son üç yıldır gerek belediye bağlamında gerekse sponsorlar bakımından ihtiyacı olan desteği bulamaması yüzünden heyecanını ve popüleritesini kaybetme aşamasına gelen Dağköy Yağlı Güreşlerinin bu yıl Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın tam desteğini alarak eski renkli günlerini yakalaması bekleniyor.

Aynı zamanda kendiside bir yağlı güreş pehlivanı olan İl Genel Meclisi üyesi İsmet Açıkgöz'ün tertip komitesi içerisinde yer alması organizasyon için büyük avantaj olarak görülüyor.

Diğer yandan, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın tertip komitesi ile gerçekleştirdiği ilk istişare toplantısında Dağköy eski Güreş Ağası Tuncay Karakuş'un da tertip komitesinde yer alması, ''Tuncay ağa yeniden Kozlu'ya dönecek mi?'' şeklinde söylentilere neden oldu.

Editör: Pusula Gazetesi