Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, İpsala Ziraat Odasının davetlisi olarak Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen programda, buğday hastalıkları ve mücadelesi konusunda tarım danışmanlarına ve çiftçilere eğitim verdi.
Programa; Edirne İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuriye Dezcan; İpsala İlçe Tarım Müdürü Ozan Angun, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, ziraat mühendisleri, Edirne ve ilçelerinde faaliyet gösteren tarımsal danışmanlar ile çok sayıda üretici katıldı.
İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan'ın yöreyle ilgili yaptığı bilgilendirici konuşmanın ardından eğitim programı için kürsüye davet edilen Prof. Dr. İsmet Yıldırım, buğdaylarda verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen önemli hastalıklar, bu hastalıklarla mücadele sırasında yapılması gerekenler, hastalıklarla mücadelede kullanılan tarım ilaçlarının olası etkileri gibi konularda önemli bilgiler paylaştı. Buğday üretiminde yapılan kültürel uygulamalar, toprak analizleri ve analizlere dayalı gübre kullanımının hastalıklarla mücadeledeki etkileri hakkında bilgi ve deneyimlerini aktaran Prof. Dr. Yıldırım, ziraat mühendisleri ve üreticilerden gelen soruları da yanıtladı.
Eğitim çalışması sonrasında memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, bu tür faaliyetlerin sürdürülmesi talebinde bulundu. Edirne İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuriye Dezcan, üreticilere yönelik yürütülebilecek ortak çalışmalara her zaman hazır olduklarını ifade etti.
Eğitim çalışması dışında İpsala'nın köylerindeki üretici tarlalarında hastalık, zararlı ve yabancı otlarla ilgili incelemelerde de bulunan Prof. Dr. İsmet Yıldırım, kahvelerde üreticilerle görüşerek bilgi paylaşımında bulundu.
İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan'la da bir görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. İsmet Yıldırım, yörede yetiştirilen tarımsal ürünlerde üretim ve kaliteyi artırma çalışmalarına destek verebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi