Dr. A.Y., "Meyve bıçağıydı. Sağ elimi kullanırım, bıçak sol elimdeydi. Öldürmek isteseydim nereye vuracağımı bilirdim. Yaralıya ilk müdahaleyi ben yaptım" dedi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Karar, yaralı eczacının eşi Eda Bayrak Okur tarafından tepkiyle karşılandı: "Eşim hayatı ile mücadele ederken onu bıçaklayan şahıs 24 saat bile dolmadan serbest. Ailemizin can güvenliğimizden endişeliyim..."

Ulusal basına Bartın'ı konu eden olay, önceki akşam Şiremirçavuş köyünde yan yana iki villada yaşayan komşular arasında yaşandı. Aile Hekimi A.Y., eczacı komşusunu Vehbi Barış Okur'u 4 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan Dr. A.Y. savcılık ifadesi ardından kasten adam öldürme suçlaması ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

"BIÇAK SOL ELİMDEYDİ, BU BİLE KASTIMI BELLİ EDİYOR"

Bartın Sulh Ceza Hakimliği'nde bugün görülen ilk duruşma sanık A.Y. yaşananlardan pişman olduğunu, öldürmeye yönelik girişimi olmadığını savundu. Dr. A.Y. "Kasten adam öldürme teşebbüsü" iddiasını reddederek "Vehbi Barış Okur alkollü olduğu için beni darp etmeye kalktı. Ben de nefsi müdafaa için amacı ile hareket ettim. Mesleğim doktorluk olduğu için birini öldürmek istersem nereye vuracağımı bilirim. Bıçağın keskin kısmını elimde tuttuğum için mağdura temas eden bıçak darbeleri derin değildir. Ben sağ elimi kullanırım. Olay günü bıçak sol elimdeydi. Öldürme amacımın olmadığına açık" dedi.

İLK MÜDAHALEYİ MÜVEKKİLİM YAPMIŞ...

Şüphelinin avukatı da, müvekkilinin mağdur ile bir yıldır husumetli olduğunu belirterek "Müvekkilimizin eşini darp edip sinkaflı kelimeleri kullanmış. Bunu duyan müvekkilim, bahçeye inmiş, olayın heyecanı ile o anda meyve soyarken kullandığı bıçağı yanında götürmüş. Müvekkilim karşı tarafı durdurmak maksadı ile bıçağı rast gele birkaç defa sallamış. Ayrıca şahıs yaralandıktan sonra 112 aranması gerektiğini belirtmiş, ekipler gelince de ilk müdahaleyi kendisi yapmıştır. İşlemiş olduğu suç, kasten yaralama suçudur" diyerek tutuksuz yargılama istedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Mahkeme hakimi, tanıkların da ifadeleri ardından kasten adam öldürmeye teşebbüs suçunun şüpheli lehine değişme ihtimali kanaatiyle, adli kontrol şartıyla serbest kararına hükmetti.

EŞİ TEPKİLİ: 24 SAAT BİLE DOLMADAN...

Karar, Eczacı Vehbi Barış Okur'un eşi tarafından tepkiyle karşılandı. Eda Bayrak Okur, sosyal medya hesabı üzerinden "Şoktayım. 7 Nisan günü defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan eşim daha yoğun bakımda hayatı için mücadele ederken, onu bıçaklayan şahsın 24 saat bile dolmadan serbest bırakıldığını duymak kaygı ve korkularımın artmasına sebep oldu. Ailemizin can güvenliğimizden endişeliyim" diyerek karara tepki gösterdi.

ZONGULDAK ECZACILAR ODASI: ADALETE İNANCIMIZI YİTİRMEK İSTEMİYORUZ

Zonguldak Eczacılar Odası da olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: