Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın, Dezavantajlı grupta yer alan Roman vatandaşlara yönelik çalışma yapılması talimatları doğrultusunda hareket geçen İş-Kur İl Müdürlüğü, Müftülük işbirliği ile Cami ve Kur'an kurslarında temizlik projesi hazırladı. Projede 6 ay boyunca çalışacak 10 Roman vatandaşın maaş ve sigortaları İş-Kur tarafından karşılanacak.
Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortaklığında Roman Vatandaşlar için proje geliştirdi. Vali Zülkif Dağlı'nın talimatı doğrultusunda hayata geçirilen projede, Cami ve Kur'an kurslarının temizliğinde çalışmak üzere başvuruda bulunan 55 Roman vatandaştan 10 kişi Düzce Romanlar Derneği ve İl Müftülüğü tarafından yapılan çalışmayla 9'a 8 yöntemi ile belirlendi.
Toplum yararına programı kapsamında düzenlenen proje 19 Haziran tarihinde başlatıldı. 6 ay boyunca devam edecek proje süresince katılımcılar, İl Müftülüğünce belirlenen cami ve Kur'an kurslarında temizlik işlerinde çalışacak, maaş ve sigorta ödemeleri ise İş-Kur tarafından karşılanacak.

Editör: Pusula Gazetesi