Düzce Valiliğinin desteği ile Erdemliler Derneği tarafından 35 kız öğrenci Hayme Anayı Anma ve Göç Şenliklerine götürüldü. Öğrenciler gezi kapsamında tarihi mekanları gezdiler.
Erdemliler Derneğinin, dini ve milli değerleri gençlere kazandırmak amacıyla yaptığı tarih ve kültür gezilerinden biri daha gerçekleşti. Düzce Valiliğinin de destek verdiği gezi birçok ilklere sahne oldu.
736. Hayme Anayı Anma ve Göç Şenlikleri vesilesiyle Erdemliler Derneği 10 yıldan bu yana okullardan öğrenci davranışları kurulları tarafından seçilen altın ve örnek kız öğrencilerden oluşan 35 kişilik bir kafile ile Kütahya-Domaniç'in Çarşamba köyünde gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.
Sabah Bilecik'te bulunan Şeyhedebali türbesinin ve Osmanlı Padişahlarının tanıtıldığı müze ziyaretini yapıldı. Gezi boyunca gençlere tarih ve kültür bilgileri verildi. Gençler yolculukta özellikle ziyaret konusu olan Domaniç ilçesinin Çarşamba köyündeki Hayme Ana'nın (Devlet Ana) hayatı hepsinden önemlisi liderlik ve eğitimciliği hakkında bilgi sahibi oldular.
Merkezi Domaniçte bulunan Kır Çiçekleri Derneğinin Başkanı Yurdagül Bakkal ve dernek üyeleri tarafından Domaniç'te karşılanan kafile 736. Haymeanayı Anma ve Göç şenliklerine katıldı. Hayme Ana türbesi ziyaret edilerek dualar edildi. Tören sonrası Kırçiçekleri Derneğinin misafiri olan öğrenciler hem tarihi yerleri gezme hem de tarihi şahsiyetleri tanıma fırsatı buldu. Devlet anayı tanıma ve kabrini ziyaret etme fırsatı bulan kızlar geleceğin Hayme anaları olmaya bu millete hizmet etmeye gayret göstereceklerini ifade ettiler.
Kırçiçekleri Derneği ve Erdemliler Derneği yöneticileri Hayme anayı yurdumuzda tanıtması özellikle kızlara tanıtarak geleceğin Hayme Analarını yetişmesine katkı sağlayacak projeler yapılması konusunda çalışmalar yapma kararı aldılar.
Erdemliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karadayı bu gezinin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen ve araç tahsis eden Vali Zülkif Dağlı'ya teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi