AK Parti Düzce ÜniAK Topluluğu ve Liderlik Topluluğu, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan askerlerimize moral mektubu gönderdi. Cuma namazı sonrasında Cedidiye Cami önünde basın açıklaması yaptı. AK Parti ÜniAK Birim Başkanı Yasin Dakın'ın yaptığı açıklamasında, " Öncelikle Şırnak'tan kalkış yapan ve içinde Kato Dağı'nı hainlere dar eden uzman çavuşundan tümgeneraline kadar şerefli Türk askerimizi taşıyan helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra geçirdiği kaza sonucu 13 askerimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz" dedi.
Üniversiteli gençlerin gelecekleri için fedakarlıkta bulunan şanlı Türk ordusunun askerlerinin her zaman yanında olduklarını kaydeden Dakın, "Şanlı Türk ordusunun askerlerinin her zaman yanlarında olduğumuzu anlatmak amacıyla ÜniAk topluluğu ve Liderlik topluluğu olarak bir şeyler yapmaya karar verdik. Yazdığımız 250 adet mektubumuzun hangi Mehmetçiğimizin okuyacağını bilmeden gönderiyoruz. Mehmetçiklerimiz bizlerin hayatları için yapmış oldukları fedakarlıklarda onlara varlığımızı ve onlarla birlikte olduğumuzu, yalnız olmadıklarını ve dualarımız her daim onlarla olduğunu ifade etmek üzere mektuplarımızı postalıyoruz, belki bir Mehmetçik ailesi kadar duygu yoğunluğumuzu dile getiremiyoruz, anlatamıyoruz belki fakat vatan uğruna yapılan mücadele; ülkemizin 4 bir yanından gelen Düzce'mizde eli kalem tutan kardeşlerimiz ile şanlı ordumuzun askerlerine karşı olan saygımızı ve onlara karşı minnettarlığımızı kaleme almak istedik. Biz gençlerin istikbali için mücadele eden şanlı Türk askerimize Düzce'den saygılarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz" ifadelerinde bulundu.
ÜniAK Topluluğu basın açıklamasının ardından Düzce Üniversitesi öğrencileriyle birlikte postaneden mektupları postaladı.

Editör: Pusula Gazetesi