Başkan Dursun Ay, açılışta yaptığı açıklamada halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gören, sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir boyut kazandıran AK Parti belediyeciliğinin en güçlü temsilcilerinden biri olduklarını ifade etti. Başkan Ay, "Düzce Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde son iki yılda çok önemli proje ve hizmetleri hayata geçirmiştir. "Kimse Yoksa Biz Varız" diyerek çıktığımız bu yolda bütün özverimizle her bir vatandaşımızın memnuniyeti ve mutluluğu için çabalıyoruz. Düzce Belediyesi olarak çocuklarımıza, gençlerimize, kimsesiz yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ve hatta yaşlılarımıza destek vermekten, onlara sahip çıkmaktan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunu da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz Aşevimiz, 60 Artı Yaşam Merkezimiz, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerimiz, Hayır Çarşımız, Hanımlar Lokalimiz ve daha birçok hizmetimizle yürütmeye devam ediyoruz. Son yıllarda rekor seviyelere ulaşan boşanma oranları, kadına yönelik şiddet olaylarının artması yalnızca Düzcemiz için değil, ülkemiz için de önemli bir sorun haline gelmiştir. Bu kötü gidişata karşı her zaman inandığımız şey bireylerimizin, ailelerimizin ve toplumumuzun eğitilmesine özen gösterilmesidir.''dedi.
Ay şöyle devam etti:
"Bugün burada toplanma sebebimiz de yine yardıma muhtaç vatandaşlarımızın imdadına yetişmek üzere kurduğumuz, onların kendilerini yalnız hissetmemesi için elimizden gelen her türlü desteği göstereceğimiz "Aile Danışma Merkezi"mizdir. Öncelikle şunu belirtmek isterim; merkezimizle ilgili olarak önemli kararlar aldık, sayın valimiz başkanlığında oluşturduğumuz komisyon ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve belediyemiz arasında yaptığımız protokol sayesinde evlenmek isteyen gençlerimize evlilik öncesi danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu hizmete katılan gençlerimizi teşvik etmek amacıyla her katılan çifte hediyelerimiz de olacak. Aynı zamanda boşanmanın eşiğine gelen ailelerimize psikolojik ve sosyal destek sağlayarak, yuvalarını korumaları için daha fazla çaba göstermeleri için destek vereceğiz. Düzce'de aile içi huzurun sağlanması ve sağlıklı bir toplumun oluşması için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Vatandaşlarımızın sosyal ve psikolojik destek taleplerini yerine getirmek, onların ihtiyaçlarına cevap vermek için proje ve hizmetlerimize devam edeceğiz.
Sözlerime son verirken bu merkezin kurulmasında emeği geçen herkese, müdürlerimize, çalışanlarımıza Düzceli hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, merkezimizin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi