Düzce Valisi Zülküf Dağlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında, ilde görev yapan muhtarlarla yemekte buluştu.
Düzce'de 19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Muhtarlar için düzenlenen özel yemekte Düzce eVali Zülkif Dağlı ve protokol, muhtarlarla bir araya geldi. Yemekte söz alan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, bugünü kendilerine armağan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve organizasyonu düzenleyen Vali Dalı'ya teşekkür etti. Daha sonra kürsüye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, ilin sorunlarını hızlı bir şekilde tespit etmeye çalıştıklarını söylerken, telefonunun ve kapısının tüm muhtarlara açık olduğunu dile getirdi.
Son olarak söz alan ve hep birlikte bir aile olduklarını belirten Vali Zülkif Dağlı, "Allah bu birliğimizi daim etsin. Mutlaka eksiklerimiz var. Ama iyi niyetle tüm kurumlarımız bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ortaya da iyi şeyler çıktığını görüyoruz. Yol aldığımız, tamamladığımız pek çok iş var ama devam eden işlerimiz, bazen takıldığımız, para ödenek yetersizliğinden başlayamadığımız işlerimiz var. Ama iyi niyet çerçevesinde işler yürüyor. Örneğin köylerin asfalt konusunda 110 kilometre asfalt yapılması İl Özel İdare tarafından talep edildi, şu anda 98. kilometredeyiz. Bu iyi bir başarıdır" dedi.
Eğitimde tekli eğitime geçme çabalarından bahseden Vali Dağlı, "2018'den itibaren tüm okullarımızda tekli eğitime geçmiş olacağız. Muhtarlarımız azalarımızla biraz daha fazla bir araya gelsin, köylerin sorunlarını mütalaa esinler. Köylerde varsa okullarda öğretmenlerle, imamlarla, diğer kamu görevlileriyle bir araya gelsinler. Bize proje getirilirse daha çok çalışma yaparız. Köy okullarıyla ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Köylü de biraz elini taşın altına koyacak. Bir sınıfta anaokulu, biçki dikiş kursu, gençler için sosyal faaliyet alanı açabiliriz. Boş olan binaları değerlendirmek üzere tüm muhtarlarımıza sesleniyorum. Bu çalışmalarını yapsınlar, buraları canlı birer organizma haline getirelim. Pek çok konuyla mücadele ediyoruz. En önemli iki konu terör ve uyuşturucu. Biz bunu nasıl çözeriz hep birlikte çalışmamız lazım, bu tesisler bu manada çok önemli" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi