Düzce Üniversitesi, Educaturk tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Üniversite Tercih Fuarı"na katılarak üniversite adaylarıyla bir araya geldi.
"Tercihin Senin Geleceğin" sloganıyla organize edilen ve birçok yükseköğretim kurumunun katıldığı fuarda Düzce Üniversitesi'ni, İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü temsil etti. Fuarda; tercih dönemi olması sebebiyle ilk kez öğrenci alacak bölümler, Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, lisans ve ön lisans programlarının puan ve başarı sıralamaları gibi birçok konuda detaylı bilgilendirmede bulunuldu.
Düzce Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu mesleki, sosyal, kültürel ve bilimsel olanaklar hakkında faydalı anlatımların yapıldığı tanıtım standı yoğun ilgi gördü. Tanıtım stadında, Düzce Üniversitesi'nin yerleşkeleri, sosyal tesisleri, kampüs yaşamı, yurtdışı imkanları, öğrenci toplulukları, barınma ve ulaşım gibi birçok noktada aydınlatıcı bilgiler aktarıldı.
Düzce Üniversitesi'nin URAP kapsamında 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alması, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi'nde ülkemizde ilk beş üniversite arasında girerek pilot yükseköğretim kurumu seçilmesi gibi başarıları da ziyaretçilerle paylaşıldı. Üniversitenin düzenlediği Startup Weekend, Sprint Health etkinlikleri ve Kuluçka Merkezi eğitimleriyle öğrencilerini girişimciliğe teşvik ettiği de vurgulandı.
Üniversiteler ile öğrencileri aynı çatı altında buluşturan ve üç gün süresince devam eden Üniversite Tercih Fuarında öğrenciler; üniversiteler hakkında merak ettiklerini yetkililerden öğrenme şansı elde ettiler. Öğrenciler, eğitim profesyonelleri, akademisyenler ve sektör uzmanlarının katıldığı, gelecek planlaması, doğru tercih ve üniversite eğitiminde güncel trendler gibi başlıklarda düzenlenen seminerlerle bilinçli tercih konusunda bilgi sahibi olma fırsatını da yakaladı.

Editör: Pusula Gazetesi