Programda, ilk Çerkez alfabesini ve kitabını hazırlayan eğitimci ve dilbilimci Bersey Wumar'ın hayat hikayesi paylaşılarak O'nun Çerkez diline ve kültür hayatına yaptığı katkılar anlatıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Altın, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, 14 Mart Çerkez Dil Günü'nü kutlayarak programa emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi'nin Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü'nü açarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Bu bölümünün açılmasında yoğun emek harcayan Düzce Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rashid Khunagov'a teşekkür eden Prof. Dr. İlhan Genç, bölümden mezun olan öğrencileri Halk Eğitim Merkezlerinde öğretmenlik yaparken görmekten dolayı da gurur duyduğunu ifade etti.
Davetli konukların konuşmalarıyla devam eden programda, Düzce Üniversitesi öğrencileri Çerkez dilinde şiir ve şarkılar söyleyerek programa renk kattı. Adige Cumhuriyeti Devlet Tiyatro Sanatçısı Kukan Murat'ın tek kişilik oyununun sergilendiği etkinlikte, Çerkez kültürüne ait folklor gösterileri de ilgi ve beğeniyle takip edildi.
Adige Dil Günü Programı, Çerkez dili ve kültürüne katkı yapanlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi